REPORTATGE

De la pista a la banqueta

Thomas Schreiner adopta un nou rol al MoraBanc, un cop penjades les sabatilles. L’exbase és ara un membre del cos tècnic del club tricolor

Primera temporada al MoraBanc de Thomas Schreiner com a membre del cos tècnic.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

homas Schreiner inicia amb el MoraBanc Andorra un curs ben especial. Després d’assolir l’ascens a l’ACB a la pista i tenir en el seu full de serveis dos ascensos a la Lliga Endesa amb l’equip tricolor comença una etapa des de la barrera.

L’austríac es va integrar fa unes setmanes al cos tècnic del club en tasques de millora individual dels jugadors tant al primer equip com a la base. “És un canvi gran, però tampoc tant perquè és per fer quelcom que m’agrada i, de moment, ho portem molt bé”, assenyala. Schreiner assegura que porta “una dinàmica similar, tot i que no ets al vestidor i sí a l’oficina” i que ja “en els darrers anys de la meva carrera he tingut clar que m’agradava molt la feina d’un entrenador. Estava pensant molt en això, m’he format en els darrers tres anys, ja que he fet els cursos per tenir la llicència, i sí, ho tenia molt clar que volia ser entrenador”. Un rol que, sosté Schreiner, ja se li veia en la seva època de jugador: “Tots els entrenadors em deien que acabaria sent tècnic en un futur. Jo no ho tenia tan clar, però els darrers anys sí que em vaig acabar de decidir i he tingut la sort que el club em va fer aquesta proposta”. En aquest sentit, l’exbase tricolor explica que “estic molt agraït, estic aprenent molt dels meus companys i treballem per intentar millorar cada dia”. La posició actual de Schreiner sempre és complicada durant els primers mesos, ja que la relació amb els jugadors pot variar, ja que el seu status és un altre. “La transició està anant molt bé, perquè jo no soc cap ni res. Una altra cosa és fora de la pista, i a dins tenim una bona relació, tant amb els que vaig jugar l’any passat com amb els altres jugadors”. També tindrà protagonisme amb la base, un paper que ja va assaborir la temporada passada. “Ja vaig fer alguna cosa, amb Xavi Luque, aquest curs estic amb el júnior i també faig tecnificació amb tota la pedrera. Veure als seus ulls les ganes d’entrenar que tenen els nens cada dia fa moltíssima il·lusió”, clou Schreiner.

PRESENTACIÓ DE LA LLIGA ACB, A MADRID, AMB FELIPE DOS ANJOS

La Sala Florida Park a l’emblemàtic Parc del Retiro de Madrid va acollir ahir la festa de presentació de la Lliga Endesa per a la temporada imminent, la del retorn a l’elit del MoraBanc Andorra. En un acte conduït per l’humorista i actor Dani Martínez i la periodista Alejandra Llambés, fins a 18 jugadors, un per equip de la competició, van donar la benvinguda al nou curs. Felipe dos Anjos va ser el representant del MoraBanc Andorra i la resta d’ambaixadors van ser Parra (Barça), Howard (Baskonia), Eric Vila (Girona), Robinson (BAXI Manresa), Langarita (Saragossa), Costa (Granada), Salvó (GranCa), J. Rodríguez (Joventut), Vicedo (Tenerife), Álvaro Muñoz (Obradoiro), Poirier (Real Madrid), Quintela (Breogan), Pantzar (Bilbao), Ennis (UCAM Múrcia), Augusto Lima (Unicaja), López-Arostegui (Valencia) i Ortega (Zunder Palencia).

tracking