La selecció femenina enceta la Nations

Les tricolors debuten a la competició al District Sport Complex de Moldàvia a les 17.00 hores

La selecció femenina afronta avui el debut a la Nations League.XAVI MIRÓ / FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció femenina de futbol comença aquesta tarda a les cinc, davant de Moldàvia, l’aventura de la Lliga de les Nacions, una nova competició oficial en què les andorranes es troben enquadrades al grup C1 juntament amb Malta i Letònia. L’equip que dirigeix José Antonio Martín encetarà la competició al District Sport Complex d’Orhei davant el combinat moldau i dimarts farà el debut a casa, a l’Estadi Nacional, contra Letònia.

La il·lusió entre l’expedició és innegable i és que després de molt d’esforç i treball, el futbol femení segueix fent grans passes i aconseguint cada cop més reconeixement. El seleccionador va destacar que “és un dia molt especial perquè fa temps que esperem aquest moment, el de competir en l’àmbit oficial i, a més, ens arriba en un molt bon moment”. Un gran estat que respon, entre d’altres aspectes, a les tres victòries consecutives en els darrers amistosos, però per al seleccionador el partit d’avui contra Moldàvia serà clau “per mesurar en quin nivell ens trobem davant d’una selecció, en principi, molt semblant a nosaltres”. El tècnic va afegir que les noies arriben “amb moltes ganes i il·lusió i a punt per enfrontar-se a un rival que segur que ens ho posarà molt difícil, però anirem a lluitar-ho”.

El grup el forma una barreja d’habituals –entre les quals les davanteres del Vila-real i el Niça, Tere Morató i Maria Lozano– i cares noves, amb futbolistes molt joves, com ara Noa Gallinat, de només 16 anys. “Les joves van picant fort a la porta i treballen de valent a l’Enfaf, on s’estan fent les coses molt bé” va assegurar el tècnic. Del rival, Martín va apuntar que Moldàvia és un equip “físic, endreçat tàcticament, que fa temps que competeix internacionalment. Té més experiència que nosaltres, però ho compensarem amb molta il·lusió”. Per part seva, la capitana, Marina Fernández, va explicar que el grup té moltes ganes i motivació perquè “fa molts anys que no competíem a Europa i per a moltes de les meves companyes és la primera experiència oficial amb l’absoluta”. L’equip arriba, a més, inflamat de moral després de tres victòries consecutives als darrers amistosos disputats, uns assajos que “ens han ajudat i ens han servit per créixer. A més, arriba una base molt important al darrere i tot plegat aporta més competitivitat a la selecció”, va afirmar Fernández. La capitana del combinat tricolor va afegir que “hi ha jugadores que estem obtenint més experiència jugant a fora, en altres lligues, i això també és molt important”.

tracking