Dolç debut de la selecció (1-2)

El combinat tricolor s’espolsa el gol inicial de Moldàvia i segella un triomf històric al primer tast a la Nations femenina

La selecció femenina va sumar la primera victòria a la Nations League, ahir a Moldàvia.XAVI MIRÓ / FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per a una selecció andorrana, escriure un capítol com el del District Sport Complex és per gravar-ho a foc i amb lletres d’or. S’equivoca qui afirmi que és fàcil o que no hi ha un esforç darrere. Res més lluny de la realitat. El combinat femení, a cop d’orgull i de fe, va estrenar l’aventura de la Women Nations League amb una victòria a Orhei davant Moldàvia (1-2) que exposa molts anys de feina, d’il·lusió, d’alguna llàgrima i d’esforç no sempre recompensat. El gol de la capitana, Marina, i el de Sònia Carrancà van permetre a la selecció femenina cloure la primera jornada al volant del grup C1 de la nova competició i convertir-se en el primer equip nacional que corda fins a quatre victòries consecutives, tres amistosos i un oficial.

Andorra va sortir bé al partit, tot i surar en l’ambient que les moldaves anaven amb les idees més clares. Almenys, semblava tenir més intencions, i el gol d’Irina Topal va colpejar el full de ruta marcat per José Antonio Martín (1-0). Després d’una opció inicial d’Erica Gonçalves, amb un xut que va anar per sobre de la portera Dumic, la moldava Topal va aconseguir inaugurar el marcador amb un tret que va sorprendre Luna. La portera andorrana, a la primera jugada, va refredar amb el peu una amenaça de gol de Sivolobova, però no va poder evitar la fuetada de Topal (17’). La diana va semblar caure millor a Moldàvia i Claudia Chiper va fregar el segon després d’una acció individual. El perill de rebre una segona plantofada va esperonar Andorra, que es va acabar de configurar per redreçar la tendència del partit. Ho va escenificar la capitana, Marina Fernández, amb un tros de gol de falta des de 30 metres i que es va empassar Dumic. El bot terminal de pilota va enredar la portera moldava entre la joia de les jugadores tricolors i la celebració personal inclosa de Marina (1-1). Abans del bingo, la mateixa capi i Erica Gonçalves havien enfocat la meta moldava en dues accions a pilota aturada, laboratori impagable per a la selecció femenina. Una aturada de Luna a resposta d’un xut massa centrat de Cerescu va abaixar el teló d’una primera part en què Andorra ja va anunciar bona part del seu ideari i del seu pla.

L’enfrontament es va enredar massa a la represa. Passaven menys coses i es va trepitjar menys perímetre rival, però era un context immillorable per a les tricolors, gens incòmodes en aquest hàbitat d’empastar-se i saber esperar el moment. I va arribar. Al minut 77 i també a l’esquena de Marina Fernández. La capitana va enviar un míssil des de mig camp –sí, novament l’estratègia i la pissarra–, la defensa de Moldàvia no va encertar a refusar i Sònia Carrancà, que passava per allà i molt murri, va foradar la porteria de Dumic per definir l’1 a 2 definitiu. Explosió d’alegria i cirereta d’una primera jornada de la Nations League immaculada.

“ESTIC MOLT ORGULLÓS DE L’ESFORÇ DE L’EQUIP. L’HA TORNAT A ‘LIAR’”

JOSÉ ANTONIO MARTÍN, ‘GUTI’. EL SELECCIONADOR FEMENÍ es va mostrar molt satisfet amb el rendiment de l’equip en el debut a la Lliga de les Nacions. El tècnic va assegurar que està “molt orgullós de les noies, fan un esforç tremend i l’han tornat a liar”. A més, va destacar el fet de ser la primera selecció andorrana a assolir quatre victòries consecutives i va afegir que “en volem més i no ens aturarem aquí”. L’autora del gol de la victòria, Sònia Carrancà, va explicar que “no m’ho creia i m’ha costat processar-ho. Ens ho mereixem molt i tenim moltes emocions ara”. Pel que fa a haver de remuntar, Sònia va apuntar que “estem acostumades a patir i això ens fa més fortes mentalment. La clau, sens dubte, ha estat creure fins al final que ho podíem aconseguir”.

tracking