Dura derrota al Nacional (0-4)

La selecció cau de manera contundent davant de Letònia a la segona jornada de la Nations femenina

Dura derrota al Nacional (0-4)Fernando Galindo

La selecció andorrana va caure per 0 a 4 contra Letònia a la segona jornada de la Nations League femenina en un duel en què les tricolors van acabar perdent de manera contundent tot i que no va arrencar gens malament. Un bon inici de les locals no va poder evitar una errada en la sortida de pilota, que va fer que el duel es compliqués molt per a la selecció. Tot i la golejada final, les jugadores van sortir ovacionades per les més de vuit-centes persones presents ahir a l’Estadi Nacional.

El matx no va arrencar malament per a les tricolors, que van buscar sorprendre d’inici amb un parell d’internades per la banda de Maria Ruzafa, tot i que sense èxit. El duel, però, va canviar just al primer quart d’hora després d’una errada de Maria da Cruz en la sortida de pilota, que Karlina Miksone no va desaprofitar per fer el primer. El gol va semblar estabornir Andorra, que va estar a punt d’encaixar el segon en una falta a Sevcova que Luna va enviar a córner, i també en un centre-xut de l’atacant letona que no va acabar trobant porta. A la tercera, però, Miksone no va fallar i va anotar el segon després d’avançar-se a la defensa local. Les tricolors, amb l’ajuda del públic, van buscar fer un pas endavant i reaccionar, i van provar-ho amb un parell de xuts llunyans de Marina Fernández i d’Erica, però el que va acabar arribant va ser el tercer gol rival, obra de Zaicikova al minut 35, després d’aprofitar una assistència de Miksone. El duel va posar-se encara més costa amunt després que Tere Morató hagués d’abandonar el terreny de joc per lesió al minut 38, i quan el matx ja transitava cap al descans Miksone va completar el seu particular hat-trick amb una jugada assajada que situava el 0 a 4 al marcador abans de passar pels vestidors.

Amb el 0 a 4, el partit estava ja decidit, però Andorra va seguir sortint a totes a la segona meitat, a la recerca d’un gol que donés una alegria al públic de l’Estadi Nacional (amb més de 800 persones), i va estar ben a prop de trobar-lo amb una falta directa de Marina Fernández que es va anar enverinant, i que va obligar Vaivode a lluir-se amb una gran intervenció. Les tricolors miraven de fer mal, sobretot a pilota aturada, i van provar-ho també en un parell de serveis de cantonada que no van acabar de trobar cap rematadora.

Letònia en volia encara més i va provar d’ampliar encara més la golejada, però Luna va evitar amb dues accions providencials una doble rematada de Sevcova i Lipsane, i la rematada posterior d’un córner de Rocane va acabar sortint a fora. L’última ocasió, de nou, va ser en una falta directa de Marina Fernández, però el marcador ja no es va tornar a moure i les letones van marxar amb el triomf per 0 a 4, i les tricolors amb una impressionant ovació del públic present a l’Estadi Nacional.

“EL PRIMER GOL ENS HA ENFONSAT ANÍMICAMENT”

José Antonio Martín, el seleccionador nacional va manifestar que “hem entrat amb una mica de nervis en els primers compassos del partit i el primer gol ens ha acabat d’enfonsar una mica anímicament”. A més, va afegir que “a la segona part ens hem refet, hem ajuntat una mica més les línies i hem competit més”. El tècnic tambéva referir-se a l’ambient viscut a l’Estadi Nacional i va assenyalar que “ha estat espectacular”. A més, va agregar que “sabia que seria així i l’afició ha estat de deu. Estic molt emocionat perquè en pocs partits es veu una cosa així”. En la mateixa línia, la capitana, Marina Fernández, va destacar que “no m’agrada perdre, però ha estat un dia molt emotiu i totes les jugadores hem gaudit del primer minut a l’últim”.

Morató es lamenta per un dels gols de Letònia.

Maria Ruzafa, en una acció del partit d'ahir.