Més diners de la UEFA als clubs el cursr vinent

L’organsime i l’ECA augmentaran des del curs que ve els ingressos dels clubs que disputen competicions continentals

Una de les prèvies europees d'aquest estiu a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA augmentarà a partir de la temporada vinent els premis econòmics per als equips que disputen les competicions europees, tant les fases de grups i les rondes finals, com per a tots aquells conjunts que cauen eliminats a les diverses fases prèvies que es fan al llarg de l’estiu. Aprofitant que a partir de la temporada vinent (2024-2025) s’obrirà un nou cicle en les diferents competicions europees (Champions League, Europa League i Conference League), l’organisme supraestatal va signar un acord amb l’ECA (Associació de Clubs Europeus) per establir el repartiment dels ingressos entre els clubs.

Segons van informar la UEFA i l’ECA, hi haurà variacions pel que fa al repartiment econòmic de les competicions, premiant més la participació i el rendiment. Centrant-se en els clubs que no accedeixin a la fase de grup dels tornejos, els equips es repartiran des del curs vinent 440 milions d’euros, quan enguany aquesta xifra era de 235,7 milions, xifra que suposa un augment de 204,3 milions respecte d’aquesta campanya, l’última sota el cicle actual. Des de la campanya vinent, el 3% del total dels ingressos de la UEFA per les seves competicions es destinarà als equips que disputin les prèvies en funció dels resultats que obtinguin (igual que fins ara), però el canvi arribarà pel que fa a la solidaritat, i és que fins ara la UEFA entregava el 4% dels ingressos a les diferents federacions europees perquè els repartissin entre els clubs, i des del curs vinent aquesta quantitat serà del 7%.

Canvis de format

A més de les variacions econòmiques, també hi haurà algun petit canvi en el format, com l’eliminació de la ronda preliminar de la Champions League. I és que com el Diari va explicar a l’estiu, la UEFA eliminarà la final de quatre amb els campions de les quatre pitjors lligues del continent, i els guanyadors de les competicions domèstiques de les federacions de la 23a a la 55a disputaran la primera eliminatòria amb duels d’anada i tornada.

NOU MARC DE GOVERNANÇA DE FEDERACIONS NACIONALS

El comitè executiu de la UEFA va aprovar un nou marc de governança que anirà destinat a les diferents federacions nacionals d’arreu del continent. Segons va explicar l’entitat, l’objectiu és “millorar els estàndards de governança i capacitar les federacions per defensar-los en l’àmbit nacional”, a més de la voluntat de fomentar “un entorn més inclusiu, resistent i transparent del futbol nacional arreu del continent”. A més, amb aquestes mesures també es compleix el compromís de garantir el creixement continu del futbol d’una manera transparent. Tot i que la UEFA no va donar els detalls de com serà aquest marc de governança, l’entitat sí que va avançar que inclourà un ampli espectre d’activitats de cadascuna de les federacions al voltant de cinc temes fonamentals: democràcia, transparència, integritat, mecanismes de control i polítiques i procediments. Per últim, l’organisme va aprovar que el congrés ordinari de l’entitat i el sorteig de la Lliga de les Nacions es faran a París el 8 de febrer.

tracking