Futbol

El nou camp de la FAF, l'alternativa per a l'FC Andorra

El temps corre en contra d’un FC Andorra obligat a solucionar la falta d’estadi on jugar a partir del juny del 2024

Les obres del nou estadi de la FAF, a Encamp, avancen segons els terminis previstos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El context logístic en què es troba hores d’ara l’FC Andorra l’ha portat a un carreró sense sortida o, almenys, abocat a un desenllaç d’obligada i ràpida definició. El temps colla l’entitat tricolor i després de la decisió –ja pública– del ministeri d’Esports –hores d’ara ferma i inamovible– de no renovar el conveni d’usdefruit de l’Estadi Nacional que expira el 2024, l’equip tricolor es troba en una cruïlla que pot obligar l’equip d’Eder Sarabia a començar el curs 2024-2025 fora del país. En la situació actual, límit i perillosa, només el nou estadi que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha començat a edificar a Encamp –i que es preveu que estigui operatiu el novembre del 2024– sembla una alternativa a l’abast.

En tot cas, Andorra i la FAF no han mantingut cap reunió ni cap conversa formal per tractar el tema i, de moment, la possibilitat és quelcom que està sobre la taula, però que no va més enllà. Els treballs al nou recinte de la federació van començar fa uns 10 mesos i, de moment, segueixen els terminis previstos perquè cap a final de l’any vinent es pugui utilitzar. De moment hi ha col·locada l’estructura que acollirà l’edifici funcional de la FAF i, en breu, s’espera l’arribada del bloc de la grada principal. L’ens ha reconegut més d’un cop que es troba obert a col·laborar amb l’Andorra i que l’entitat presidida per Ferran Vilaseca té les portes obertes de la FAF per poder trobar una solució. Una definició que està encallada i els escenaris que s’obren per a l’Andorra, a banda de jugar a la nova instal·lació de la FAF, passen per intentar, per fi, poder arribar a un acord amb la família Maestre, la propietària del terreny adjunt a la Borda Mateu –i que va destapar el Diari– per projectar el nou estadi. Unes negociacions que es troben avançades, que es van reprendre ahir i en què es va exposar la voluntat de treure’n l’aigua clara, però que, de moment, no han trobat un punt definitiu en comú. Mentrestant, el club segueix estudiant totes les opcions que té. LaLiga estaria disposada a permetre que durant els primers partits de la temporada vinent i contràriament a la seva posició anterior, l’Andorra pogués seguir a l’Estadi Nacional mentre troba una solució, bé sigui el nou camp de la FAF o una nova infraestructura pròpia. Ara bé, tot i el permís de la patronal espanyola, l’equip tricolor topa contra la voluntat del Govern i la data de finalització del conveni, el juny del 2024, en què fins i tot es procedirà a canviar la superfície actual per gespa artificial. Lleida i Tarragona, dues ciutats que ja han mostrat interès, podrien adoptar els partits dels tricolors, almenys de manera temporal.

PETXA RECONEIX QUE A L'EQUIP L'HAN CONDEMNAT "ERRADES PUNTUALS"

El vestidor de l’FC Andorra no és aliè als aspectes que van provocar la dura derrota a Albacete, en el darrer compromís de lliga. Si Eder Sarabia va posar el dit a la nafra en la compareixença pública postpartit, l’equip assegura haver detectat el problema que fa no mantenir la bona línia de resultats. L’autor del gol tricolor al Carlos Belmonte, Álex Petxarromán, va exposar que “cal evitar les errades puntuals, perquè això ens condemna i sabem que hem fet bons partits i que també no hem estat del tot bé en d’altres, ja que quan ens relaxem una mica som més vulnerables”. El lateral va afegir que al vestidor tricolor “no veiem fantasmes, perquè tenim les idees clares i sabem què hem de corregir”, i va reconèixer que tot forma part del procés perquè “hem de passar un temps d’adaptació, una transició, hi ha hagut molts canvis i ens està costant una mica més plasmar la proposta al camp”. Demà l’Andorra rep el Saragossa d’Aguado, Valera i Bakis a l’Estadi Nacional amb la intenció de redreçar la situació, davant un equip que ha encaixat dues derrotes consecutives.

tracking