La UEFA imposa normes mínimes per a les seleccions femenines

Serà obligatori tenir un entrenador a temps complet, comptar amb un metge i dos ‘físios’

La selecció femenina cantant l'himne.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA imposarà a totes les federacions del continent unes normes mínimes per a les seleccions femenines de futbol amb l’objectiu de seguir-les impulsant perquè es continuïn desenvolupant. Entre aquestes normatives d’obligat compliment s’inclou que tots els combinats nacionals hauran de tenir un entrenador principal a temps complet amb llicència UEFA Pro (el càrrec no es podrà compatibilitzar amb d’altres com, per exemple, el de director esportiu), i que haurà d’haver-hi, com a mínim, un metge i dos fisioterapeutes a tots els partits i entrenaments de cada selecció, a més d’un allotjament d’alta qualitat prop dels llocs d’entrenament o partit.

El document de la UEFA també obliga que existeixi un acord entre jugadores i federacions sobre “remuneracions, polítiques de maternitat, embaràs i antidiscriminació”, o que els viatges a les seus dels partits prioritzin la ruta més directa.

Per complir totes aquestes obligacions, la UEFA posarà a disposició de les associacions nacionals 100.000 euros per temporada dintre del programa Hat-trick per impulsar el futbol arreu del continent. Segons va explicar el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, “marca la culminació de l’estratègia de cinc anys per al futbol femení”, i va afegir que “estem decidits a empoderar les jugadores”.

tracking