Primer gran duel del MoraBanc al Palau Blaugrana

El MoraBanc Andorra afronta el primer gran duel en el retorn a l’ACB amb el desplaçament al Palau Blaugrana per enfrontar-se al Barça

El conjunt tricolor buscarà la segona victòria del curs.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra visitarà aquest migdia el Palau Blaugrana (12.30 hores) per enfrontar-se al Barça, en el retorn a un dels grans feus de l’ACB. Després d’haver assolit el primer triomf del curs diumenge passat davant del Palència, els tricolors competiran contra el nou projecte blaugrana que comanda Roger Grimau, i que ve d’estrenar-se dijous a l’Eurolliga amb una victòria contra l’Anadolu EFES per 91-74. A l’ACB, el conjunt català suma dues victòries i una derrota, després d’haver perdut diumenge passat el clàssic contra el Reial Madrid.

Els tricolors són conscients que el Barça és el clar favorit, i que el més normal quan van al Palau Blaugrana és perdre, però el vestidor arriba motivat a la cita d’aquest migdia, amb l’objectiu de poder competir fins a l’últim moment. Sobre el duel, el tècnic Natxo lezkano va assenyalar que “ho hem de fer gairebé tot bé per poder competir davant un equip com el Barça”, i va agregar que “és un equip que juga amb molt ritme. Tenen molt clar el que fan i, a més a més, tenen unes grans individualitats que marquen la diferència”.

Més enllà del conjunt culer i totes les seves armes, els tricolors han de mantenir la línia de l’últim duel contra el Palència, on l’equip va fer una passa endavant i va minimitzar les pèrdues, mostrant-se més intensos en defensa. I precisament sobre aquest aspecte, l’entrenador basc va destacar que “no podem esperar els seus errors, hem de ser proactius i minimitzar la seva efectivitat”, i va cloure que “hem de ser nosaltres mateixos i oblidar-nos de qui tenim davant. Volem fer el nostre joc i anar creixent, cal continuar en la línia progressiva que portem des de que va començar la lliga”.

Lezkano tindrà les conegudes baixes de Czerapowicz i Harding, i tampoc arribarà a temps Juan Rubio, que encara el tram final de la seva recuperació. Precisament sobre el murcià, el tècnic tricolor va afirmar que “no volem arriscar amb Juan, volem que se senti segur i potser la setmana vinent estarà llest”, i va referir-se també a l’estat de Harding, que va arribar la setmana passada a l’equip després de la seva lesió, i de qui va dir que “encara està molt lluny de ser un jugador de bàsquet” en referència a la falta de ritme de competició.

El MoraBanc no estarà sol al Palau Blaugrana, ja que des del club es va organitzar un desplaçament perquè l’afició pugui viure en directe el primer gran partit després del retorn a l’ACB.

ELS PRECEDENTS

Els precedents de les visites del MoraBanc Andorra no són gaire bons, però el conjunt tricolor ja sap el que és guanyar al Barça a domicili. El primer triomf a fora, però, no va ser al Palau Blaugrana, i és que els tricolors van imposar-se per 81-97 a la temporada 1993-1994, però al Palau Sant Jordi de la capital catalana. L’altre triomf a domicili en lliga va ser als quarts de final del play-off pel títol de la temporada 2017-2018, quan l’equip de Joan Peñarroya va assaltar el Blaugrana per 76-94. Els tricolors van guanyar també una lliga catalana al Palau Blaugrana després de derrotar per 84-85 el Barça a la final.

tracking