L'Andorra suma la tercera derrota seguida a Elx (2-1)

L’FC Andorra suma a Elx la tercera derrota consecutiva en un nou partit d’alts i baixos

Alende, en una acció del partit d'ahir.

Un pas endavant i dos endarrere. Mal inici, símptomes de millora a la represa i, de nou, patacada. L’FC Andorra va perdre ahir al Martínez Valero contra l’Elx per 2 a 1 amb un gol al minut 89 en un nou duel d’alts i baixos que segueix portant l’equip per una muntanya russa, sense ser capaç de trobar certa regularitat. A la ciutat alacantina, de nou, el conjunt tricolor va mostrar la seva pitjor i la seva millor cara, amb una primera meitat en què hauria pogut sortir escaldat si no arriba a ser per Nico Ratti –titular ahir per les molèsties de Dani Martín–, una reacció a l’inici de la segona meitat amb un canvi de sistema d’Eder Sarabia i l’empat amb el primer gol de Scheidler, i un nou tram final patint i encaixant. L’equip va semblar estar contagiat pel caos institucional que està vivint últimament l’entitat, i tot i que encara quedi molt i hi hagi molt marge de millora, entra en una dinàmica perillosa amb tres derrotes seguides i un únic triomf en els últims vuit partits disputats.

Els tricolors van sortir malament ja gairebé des de l’inici, amb imprecisions a la sortida de pilota fruit de la pressió alacantina i gairebé perdent la possessió davant d’un Elx que a poc a poc anava posant en perill els triclors. El Nico de l’Elx tenia ocasions de tots els colors i el Nico de l’FC Andorra, Ratti, les evitava una vegada rere l’altra, amb intervencions de mèrit. Però el porter tricolor ja no va poder fer res als vint minuts de joc en l’acció que va comportar el gol d’Óscar Plano. El primer xut de l’atacant il·licità va estavellar-se en un defensa, però va deixar vençut Ratti al terra i Plano ja no va fallar a la segona per fer l’1 a 0. La diana va deixar groggy el conjunt tricolor, que hauria pogut arribat golejat al descans, però Ratti, de nou amb intervencions de mèrit, va evitar el segon.

A la represa, Sarabia va revolucionar el sistema passant a un 3-4-3 i es van veure els millors minuts dels tricolors, amb un Iker Benito molt incisiu per l’esquerra i amb Manu Nieto prenent el paper d’assistent per posar-li una pilota a l’espai a Scheidler per anotar l’1 a 1. L’espurna de l’inici de la segona meitat va durar ben poc encesa, però, i a poc a poc l’Elx anava creant ocasions que Nico Ratti anava evitant. Però al final, quan tenses tant la corda, ja pot passar que s’acabi trencant. I això va passar al minut 89 en una segona jugada d’un córner en què Borja Garcés va superar la seva marca i va rematar des de la frontal de la petita per fer el segon.

I diumenge vinent, visita de l’Alcorcón en un duel molt especial. Serà el 81è aniversari del club i l’afició es retrobarà amb el futbol per primera vegada després de tota la polèmica de l’Estadi Nacional.