Piragüisme

Doria vol un diploma olímpic

La palista es marca com a objectiu acabar entre les vuit primeres als Jocs de París de l’any vinent

Cristian Tobio, Martí Alfonso i Mònica Doria, a la roda de premsa de balanç de temporada.CREAND

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Objectiu: diploma olímpic. Així de contundent va mostrar-se Mònica Doria quan li van demanar per quins han de ser els seus objectius l’estiu vinent a París 2024. I és que igual que en aquest curs que ara ha acabat tot girava al voltant d’obtenir la classificació olímpica, de cara a l’any vinent la cita principal serà la segona participació en uns Jocs. Sobre París, la palista va manifestar que “l’objectiu que ens hem marcat com a equip és fer diploma”, i va agregar que “creiem que és realista perquè és el nivell que s’ha demostrat en què hem estat enguany, i no s’allunya de les nostres possibilitats”.

Els de la capital francesa seran els segons Jocs per a Doria, on arribarà, però, de manera molt diferent de com va fer-ho a Tòquio 2020, i la piragüista va admetre que “si miro enrere em veig molt diferent, hem fet molta feina amb tot l’equip”, a més d’agregar que “hem millorat en els tres aspectes, en el tècnic hem crescut moltíssim, en el físic també hem anat millorant, i en l’àmbit mental hem fet un pas endavant”. Els de París seran també uns Jocs Olímpics diferents perquè s’estrenarà la disciplina de caiac-cros i Doria disputarà tres competicions. Precisament en aquest sentit va afirmar que “són tres cartes amb les quals jugues en lloc d’una, i és un avantatge molt gran, però també s’han de preparar tres categories i no és gens fàcil”.

Tot i que París 2024 sigui la prioritat de la temporada vinent, la palista no renunciarà, evidentment, a la resta de la temporada, i va assenyalar que “tenim totes les cites anteriors per extreure informació i obtenir bons resultats”. Després d’uns dies de vacances, al novembre encetarà ja la preparació de la propera campanya, que segons va explicar el seu tècnic, Cristian Tobio, inclourà entre sis i set expedicions a França per conèixer el canal dels Jocs. La primera està prevista per al mateix mes de novembre i, sobre la instal·lació parisenca, Tobio va declarar que “és un canal nou, artificial i molt exigent, perquè tot i tenir menys volum d’aigua els moviments no són tan harmònics”.

SATISFETA AMB EL CURS

Més enllà del que l’espera l’any vinent a París, Doria va fer també un balanç de la temporada que acaba de finalitzar, en què més enllà de la classificació olímpica s’ha penjat dues medalles a la Copa del Món, amb una plata en canoa a Praga i un bronze en caiac-cros a Augsburg. A més, la palista ha fet sis finals més i va manifestar que “estic molt contenta, tant jo com l’equip, pel nivell que hem demostrat dins de l’aigua”, i va completar que “hem fet una molt bona feina i hem mostrat una gran consistència a les competicions internacionals, fent un pas més endavant i mostrant-nos més a prop de les competidores Top mundial”. En la mateixa línia, el tècnic, Cristian Tobio, va cloure que “estem contents perquè hem pogut aconseguir tots els objectius marcats i ha estat una gran temporada”.

tracking