Cande Moreno recupera Bastelica com a entrenador
El francès, que ja havia estat l’entrenador de Moreno fa uns anys, es reincorpora com a tècnic
Retorn als orígens. Cande Moreno enceta nova temporada i ho fa amb un vell conegut com a entrenador, Simon Bastelica. Després que Dejan Poljansek hagués de deixar el càrrec durant l’estiu per motius personals, l’esquiadora de la FAE va estar un temps sense tècnic entrenant amb els equips francesos a l’Amèrica del Sud i precisament un gal serà el relleu de Poljansek. Bastelica, corredor gal en el seu temps a la Copa del Món, ja va treballar a la FAE amb Moreno com a tècnic seu fa cinc anys. A més de Bastelica, també s’afegirà a l’equip de la velocista Pascal Mathis com a skiman, i sobre aquestes variacions a la seva estructura, Moreno va assenyalar que “estic molt contenta amb aquest canvi d’equip, ha estat inesperat, però els canvis són bons i crec que l’aire fresc pot aportar-nos coses bones”.
Més enllà del canvi d’equip, Moreno va valorar positivament la pretemporada i va mostrar-se “contenta perquè venia d’uns anys amb mal d’esquena que no em deixava fer bons entrenaments ni físics ni tècnics, i ara és el primer cop que he pogut entrenar físicament bé”. Per últim, la velocista va referir-se als objectius de la temporada, que són entrar de manera regular al Top 30 a la Copa del Món, tant en descens com en supergegant, després de fer-ho el curs passat en dues ocasions, només en descens. Sobre aquestes possibilitats, Moreno va afirmar que “l’any passat no vaig ser gaire regular i enguany em centro a ser regular, acabar les mànegues i esquiar al meu nivell”, i va cloure que “no estaré contenta només si faig Top 30, perquè quan ho tastes tens ganes de més i sempre apunto cap a dalt”.
CONSOLIDAR-SE A EUROPA
Més enllà de Moreno, la FAE va presentar la temporada d’esquí alpí a la seu de Creand i el director tècnic de la secció, Roger Vidosa, va assenyalar que “estem acabant una pretemporada en general molt bona amb projectes ambiciosos per a l’hivern amb equips amb molt nivell i més nombre d’esquiadors”. A més, va destacar que “hem hagut de focalitzar-la a l’hemisferi sud per la situació als Alps i les glaceres, i la preparació ha estat bastant bona, complementant el treball indoor”.
L’equip A masculí el formaran Axel Esteve i Àlex Rius, que compartiran l’objectiu de consolidar-se en el Top 30 de la Copa d’Europa. El primer va manifestar que “en l’àmbit físic arribo bé”, i va afegir que “l’objectiu és seguir en la mateixa línia a la Copa d’Europa, fer el màxim de Top 30 possible i fins i tot algun Top 20 per agafar dorsal i poder fer també el màxim de Copes del Món possibles”. Rius, per la seva banda, va assenyalar que “la Copa del Món de moment està fora de la taula per a mi, el meu objectiu és ser regular puntuant a la Copa d’Europa, consolidar un dorsal dins del 30 i baixar el rànquing”. Per últim, Carla Mijares, de l’equip B, va marcar-se la fita “d’entrar entre les 30 el màxim possible en eslàlom”, Bartumeu Gabriel va afirmar que “vull entrar entre els 150 del món en eslàlom i gegant”, i Xavi Cornella va proposar-se “començar a fer resultats en Copa d’Europa”.
RECTA FINAL PER A VERDÚ
Qui no va ser ahir a la presentació de la temporada de la secció d’esquí alpí de la FAE va ser Joan Verdú, que aprofita al màxim la preparació abans de l’estrena de diumenge a la Copa del Món. L’esquiador clou avui una estada a Pitzal, abans d’obrir el curs a Sölden.
OPCIÓ DE SER A LA COPA DEL MÓN DE CASA
Una de les grans cites del calendari serà el retorn de la Copa del Món al país, amb un gegant i un eslàlom femení el 10 i 11 de febrer a la pista Avet de Soldeu. La intenció de la FAE és ser present en aquestes proves i el director esportiu d’esquí alpí de l’entitat, Roger Vidosa, va manifestar que “la idea és tenir presència perquè són a casa, coneixem la pista i tenim cert nivell amb el grup que competeix a la Copa d’Europa”. La idea és que Carla Mijares o Íria Medina en siguin les representants.