Reportatge

60 anys ovalats

El Centre Cultural la Llacuna acull una exposició dedicada al seixantè aniversari del VPC en què es repassa la història del club.

L'exposició estarà oberta fins al 17 de novembre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

8 de novembre del 1963, tot just ahir fa 60 anys, el VPC Andorra disputava el primer partit de la seva història al camp de la Santboiana. El rugbi havia arribat un parell d’anys abans al país com a secció de rugbi de l’FC Andorra, però no va ser fins al 1963 quan els voluntaris de protecció civil van impulsar el nou club. Per celebrar aquesta efemèride, el Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella acull fins al proper diumenge 17 de novembre una exposició que navega a través de fotografies, retalls de premsa, trofeus, fitxes de jugadors, tècnics o directius per la història de l’entitat fins als nostres dies.

La creació del club, els primers partits, el triomf al Campionat d’Espanya de Segona Divisió, les anades i vingudes entre les competicions franceses i les catalanes i espanyoles, l’impuls i consolidació dels equips femenins o l’imprescindible paper de l’escola. Tots aquests moments tenen el seu protagonisme en una exposició que posa en valor la història del club, sense renunciar també al bon moment que arrossega ara mateix.

La mostra fotogràfica i documental és un dels principals actes del 60è aniversari del club tricolor, juntament amb el sopar de gala que hi haurà el 17 de novembre, el dia en què es compliran 60 anys del primer partit del club al país, un duel contra el Badalona que va acabar amb triomf per 21-3.

El president de l’entitat, Gerard Giménez, va mostrar el seu orgull assenyalant que “estem en un moment molt dolç del rugbi” i va agregar que “a veure si ara que fem els 60 anys encara més gent s’engresca a seguir el rugbi”. El màxim dirigent, a més, va assenyalar que “amb l’exposició hem buscat seguir tota la trajectòria que ha tingut el club al llarg d’aquests 60 anys”.

tracking