Derrota contundent (71-53)

El MoraBanc suma a Tenerife la quarta derrota del curs

El MoraBanc Andorra va patir ahir la quarta derrota de la temporada després de perdre per 71-53 a la pista de l’Iberostar Tenerife, en un duel en què els tricolors gairebé només van aguantar un quart. Les errades en atac de l’inici de temporada combinades amb la qualitat dels locals, va fer que els de Natxo Lezkano no tinguessin pràcticament cap opció de tornar de les Canàries amb la victòria. La nota positiva del partit va ser el debut de Jerrick Harding, que tot i no mostrar ni molt menys la seva millor versió, tal i com ja havia explicat l’entrenador tricolor, va poder estrenar-se amb la samarreta del MoraBanc Andorra per tal de començar a agafar ritme i assemblar-se a allò que va demostrar l’any passat amb la samarreta del BAXI Manresa.

El duel va arrencar amb desencert a totes dues bandes (la primera cistella va trigar més de tres minuts a arribar), però en un tres i no res, els canaris van fer un parcial d’11-0 aprofitant les pèrdues dels tricolors (cinc en cinc minuts), i l’escassetat d’idees en atac, obligant que Natxo Lezkano hagués d’aturar el partit. Això va esperonar el MoraBanc, que va passar de l’11-0 al 15-12 amb què es va tancar el primer quart gràcies a l’entrada de la segona unitat, i l’encert des del triple, i a l’ajustament de la defensa del bloqueig i continuació. Els tricolors anaven a batzegades, però seguien amb la rèmora de les pilotes perdudes fent que el Tenerife tornés a marxar deu amunt (22-12) en un obrir i tancar d’ulls, i Lezkano va optar per un cinc de jugones sobre la pista amb Starks, Harding i Montero. Però l’intent de reacció que va liderar Somogyi no va fructificar, i el Tenerife va marxar 14 amunt al descans (38-24).

A la represa la pel·lícula va ser similar, amb els canaris anotant massa fàcil, especialment des del triple, i amb el MoraBanc havent de suar sang per aconseguir cada cistella. El Tenerife anotava fàcil tant des de dins com des de fora, i va arribar a marxar 19 amunt (48-29) obligant, de nou, que Natxo Lezkano aturés el partit. Però en aquest cas no va tenir l’efecte desitjat, i els tinerfenys van arribar a agafar 24 punts de màxima renda (55-31), fins que una petita reacció amb Rubio i Somogyi va tancar el tercer quart 57-40. El partit estava dat i beneït, el Lenovo Tenerife no va patir en cap moment per la victòria davant d’un MoraBanc que va provar de maquillar el marcador sense gaire èxit. Maric, amb 12 punts, 9 rebots i 22 de valoració va tornar a ser el millor en un duel en què també va destacar Somogyi, amb 9 punts, 2 rebots, 4 assistències i 15 de valoració.

Dissabte que ve més, a casa contra el BAXI Manresa.

Els tricolors no van tenir cap opció a Tenerife.