Reportatge

Duel de màxima seguretat

Tot i no havier-hi cap mena d'alerta, la policia prepara un dispositiu especial per al partit que la selecció disputarà contra el combinat d’Israel el 21 de novembre.

Agents de policia a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció absoluta masculina rebrà el dia 21 Israel en el duel que tancarà la participació tricolor a la fase de classificació per a l’Eurocopa de l’estiu vinent a Alemanya, en un partit que estarà ben condicionat per la situació geopolítica actual que hi ha al món i, concretament, a l’Orient Mitjà. Tot i que el cos de seguretat del país no ha detectat cap element de perill que pugui torbar la normalitat, la policia està dissenyant un dispositiu especial per a l’arribada de la selecció d’Israel, un fet habitual arreu del continent vist el context actual. Sense anar més lluny, fa unes setmanes uns 700 policies van desplegar-se a València en un duel d’Eurolliga contra el Maccabi de Tel-Aviv.

La situació a l’Orient Mitjà està tenint afectació en l’àmbit esportiu a Europa, amb els equips i seleccions israelianes de diverses disciplines havent-se de desplaçar fora del país per disputar els partits. El combinat de futbol va haver de suspendre un matx a domicili a Kosovo i un altre a casa contra Suïssa, que disputarà abans de desplaçar-se al Principat. Els duels com a local, a més, els jugarà en aquesta aturada internacional a Hongria, mentre que altres equips o seleccions els disputen a Xipre o Sèrbia.

Tot i que al país no hi hagi cap risc, la policia, juntament amb les autoritats israelianes, està preparant un dispositiu de seguretat especial. Encara que el nombre d’efectius no està tancat (tot just falten encara dues setmanes per al duel), el cos d’ordre reforçarà les mesures de seguretat tant en l’àmbit esportiu (abans, durant i després del partit) com també en relació amb la seguretat de la selecció d’Israel. I és que encara que les autoritats de seguretat no hagin detectat cap element de perill al Principat, es donarà al combinat hebreu un servei de protecció amb un nivell de risc alt per la situació internacional. El dispositiu, a més, es farà de manera conjunta amb les autoritats israelianes, igual que es fa sempre en el cas de partits internacionals.

TERCERA VISITA D'ISRAEL AL PAÍS

La de final de mes serà la tercera visita d’Israel al país, després d’haver-ho fet també als Preeuropeus del 2008 i del 2016. En aquells dos casos, però, la situació geopolítica a l’Orient Mitjà no tenia res a veure amb l’actual i no va ser necessari un dispositiu extraordinari com el que hi haurà el mes vinent al duel de la selecció. La primera de les visites va ser el 2007, quan Andorra i Israel es van veure les cares a l’Estadi Comunal, en un matx en què els visitants va vèncer per 0 a 2 amb els gols de Toto Tamuz i Roberto Colautti. La segona va ser el 2014, en un dels primers partits jugats a l’Estadi Nacional, que va acabar amb triomf d’Israel per 1 a 4.

tracking