Homenatge amb derrota

El MoraBanc Andorra encaixa la segona derrota consecutiva davant un Manresa feridor en les individualitats

La importància de ser regular i mantenir la identitat i la solidesa va tornar a quedar exposada pel MoraBanc Andorra. Tot i les prestacions de Tyson Pérez –reinvindicatiu amb 22 punts, vuit rebots i 24 de valoració– a l’equip de Natxo Lezkano no li va arribar amb la nova mà de cartes a partir de la tornada de vestidors i va pagar un peatge massa car d’un primer temps desenfocat i 11 pèrdues de pilota.

El partit va exposar molta alternativa en la sortida. A la fogonada inicial del MoraBanc va respondre el Manresa amb un parcial de 0-9, que Maric i Tyson –sis i set punts al primer quart– es van encarregar d’anivellar. L’intercanvi de cops es va mantenir fins al final de la primer aturada, però la pèrdua del rebot i les tres pilotes al llimb dels tricolors no van ajudar per aconseguir el govern (23-25). Amb el que no comptava el MoraBanc, o potser sí, és que Steinbergs i Robinson comencessin a jugar i Dani Pérez enfoqués l’anella des de fora. Va ser el guió del segon quart, on el BAXI Manresa es va estirar fins els +14 amb bons moviments en atac, bon encert i aprofitant la versió més encongida del grup de Lezkano que, a banda d’arribar a les 10 pèrdues, no semblava gens còmode, sobretot en defensa, amb molts problemes per mantenir a ratlla també Valtonen i Williams. El MoraBanc anava a batzegades, amb molt cor però massa precipitació. La superioritat manresana era una ombra allargada ja al descans (35-49).

La tornada de vestidors va portar una defensa en zona i la irrupció de Tyson, sis punts, pal de paller de l’orgull tricolor en un partit que se l’havia posat més alpí a l’equip de Lezkano, amb els cinc punts consecutius de Badio. L’aportació de l’ala-pivot dominicà, dues accions d’Okoye i un parcial de 9 a 0 van maquillar el context a -8 (50-58) i Pedro Martínez va començar a dubtar. Tyson va arrodonir el parcial fins als 11 punts i els cinc rebots, situació que el MoraBanc va agrair per mantenir-se viu en el darrer quart (59-64). La ràfega manresana de sortida, amb dos triples consecutius i un parcial de 4-13 va obligar Lezkano a 5’56” pel final i -14 (63-77) a demanar un temps mort que havia de ser definitori per redreçar el tema. Però hi ha moments que la pissarra no pot respondre si el rival veu el cèrcol com una piscina. Taylor va treure el fusell per posar aigua al vi quan els tricolors volien seguir en competició. Tres triples consecutius del base nord-americà del Manresa i fins a set bingos en el darrer parcial de l’equip bagenc van resultar decisius per tallar la inèrcia d’un MoraBanc que va acabar claudicant a la riba.

"LES PÈRDUES HAN TORNAT A SER CLAU"

L’entrenador del MoraBanc es va mostrar “dolgut per no haver pogut dedicar una victòria a Toni Martí” i va explicar que “quan perdem pilotes, sempre perdem els partits”