L'FC Andorra no aixeca cap (1-3)

L’FC Andorra cau contra l’Eldenc i suma la novena derrota del curs

Carlos Hernández celebra el tercer dels alacantins.Fernando Galindo

No hi ha manera. L’FC Andorra segueix en una dinàmica perillosa i ahir va patir la novena derrota de la temporada després de caure per 1-3 contra l’Eldenc a l’Estadi Nacional. Els tricolors van saber sobreposar-se bé al gol dels alacantins al minut 3, i van poder empatar a la mitja hora de joc. Els homes d’Eder Sarabia maduraven el gol, però després de fallar dues ocasions a l’inici de la segona meitat el partit va ser totalment visitant, amb un Eldenc que va competir millor i va fer mal quan n’havia de fer.

L’inici del partit no va fer pressagiar res de bo per als tricolors, que en tot just tres minuts ja perdien 0-1. Marc Mateu va servir una falta lateral des de l’esquerra, i pràcticament sol a la frontal de la petita va aparèixer Iván Chapela per fer el primer amb el cap. Els alacantins van anar descaradament cap enrere i van començar a esgarrapar tots els segons que podien al cronòmetre, davant d’un domini estèril de l’FC Andorra, amb molta pilota però poques opcions clares més enllà d’un tir desviat de Pampín i una rematada fluixa de Scheidler. Però en una jugada aïllada per l’esquerra amb una internada de Pampín, el gallec va deixar-li una pilota mil·limètrica i suau a Álvaro Martín per fer l’1-1 arribant des de segona línia. Els de Sarabia van seguir buscant el gol, com amb un xut de Lobete, però es va arribar 1-1 al descans.

A la represa els tricolors van seguir dominant i generant també ocasions, com les rematades de Scheidler, Benito o Lobete que van marxar fora. I de sobte, d’un possible 2-1, es va passar a l’1-2 per als alacantins. Soberón va superar Samper en una contra per l’esquerra, i va plantar-se a la frontal de l’àrea, on va deixar-li una pilota cap al centre per Sergio Ortuño, que arribant des de segona línia va fer el segon. Els tricolors van semblar reaccionar, però la més clara va tornar a ser visitant amb una pilota que va treure Petxa sobre la línia.

El partit havia canviat, i el que havia estat una bona circulació de pilota tricolor, va passar a convertir-se en imprecisions, i en falta d’entesa entre els jugadors després del canvi de sistema de joc i dels canvis de Sarabia. Lluny de generar ocasions per a l’empat, el que va tornar a arribar va ser un gol de l’Eldenc. Els tricolors van perdre una pilota a la zona de construcció, i els visitants van sentenciar el duel. Soberón va conduir la contra i va posar-li una pilota a l’espai a Clemente, que no va fallar per fer el tercer i sentenciar el matx.

Després del partit, el director esportiu, Jaume Nogués, el president, Ferran Vilaseca, i un dels accionistes majoritàris, Higini Cierco, van reunir-se amb el tècnic Eder Sarabia per analitzar la situació d’un equip que està ara a tres punts del descens.

"ENS FALTA HUMILTAT"

Eder Sarabia, el tècnic de l'FC Andorra va arribar emprenyat a la sala de premsa i va admetre que “ens falta humilitat”, a més d’afegir que “ningú aquí, començant per mi, hem demostrat que anem sobrats en aquesta categoria”. A més, va cloure que “hem de mirar cap endins i no posar excuses perquè ens hem equivocat, i cada cop que a aquest equip se li diuen dues vegades que fa les coses bé, arriba el cop”. Per últim, Sarabia va destacar que “a la segona part ens hem pensat que érem molt bons i que guanyaríem, i quan passa això comences a equivocar-te”.