Futbol

La selecció tanca el preeuropeu amb una sensació agredolça

La selecció tanca una nova lligueta puntuant, però no aconsegueix guanyar com ho havia fet a les dues anteriors

La selecció va tancar el Preeuropeu contra Israel.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció va tancar dimarts la fase de classificació per a l’Eurocopa d’Alemanya del 2024 amb la derrota contra Israel. Els tricolors van cloure la lligueta amb dos punts després d’empatar a Kosovo a la segona jornada (1-1) i de fer-ho a casa contra Bielorússia (0-0), a la cinquena, en una fase que deixa el vestidor amb un regust agredolç. Després d’haver aconseguit quatre victòries a les dues últimes fases (dues al Premundial del 2021 i dues a la Nations League del 2020), l’absoluta no va poder sumar cap triomf aquest Preeuropeu. En canvi, els tricolors han mostrat en molts moments una millora evident, sobretot en l’àmbit ofensiu, en què l’equip nacional ha fet un pas endavant i ha introduït a una fornada important de joves pensant en el futur.

Preguntat sobre el balanç general de la fase, el seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, va assenyalar que “a l’inici em costava trobar on podíem puntuar, però al setembre, després d’empatar contra Bielorússia, em pensava que en tindríem més”, i va afegir que “més que faltar-nos coses, crec que ens han sobrat minuts o moments”. En la mateixa línia, un dels pesos pesants del vestidor, Marc García, va afirmar que “en veure el sorteig vam veure que era un dels grups més difícils”, i va agregar que “marxem contents pels dos punts perquè era un grup molt competitiu, però també amb una mica de gust amarg perquè volíem sumar més”. A més, va declarar que “si fem la valoració global i en fred hem tornat a puntuar i només ha faltat la victòria”, i va cloure que “els dos punts són molt importants de cara al creixement de la selecció, la línia és seguir creixent i així continuarem sumant. Si ho fem al revés deixarem de puntuar”.

Koldo no parla del futur

El que no va voler valorar Koldo Álvarez de Eulate va ser el seu futur. Fa unes setmanes en una entrevista a Diari TV, el president de la Federació de Futbol, Fèlix Álvarez, va manifestar que l’ens li oferiria la renovació, però preguntat per això el tècnic va limitar-se a dir que “ja hi haurà temps per parlar del futur”.

LA IL·LUSIÓ DEL DEBUTANT

El 21 de novembre del 2023 quedarà ben segur marcat a la memòria d’Ian Bryan Olivera de Oliveira, que amb tot just 19 anys (19 anys, 1 mes i 16 dies, concretament) va debutar amb la selecció absoluta. El central era una de les novetats de la llista de Koldo Álvarez de Eulate respecte a la convocatòria anterior, i va tancar el Preeuropeu per la porta gran, no tan sols debutant, sinó fent-ho també com a titular i quallant un bon partit a l’eix de la defensa. Després de jugar a les categories interiors del Lleida i del Racing Saragossa, l’estiu passat va fer les maletes cap a la província de Terol per jugar al Calamocha, del grup aragonès de la Tercera RFEF. Olivera ja era un habitual de les seleccions de base i havia disputat els Preeuropeus sub 19 del 2021 i 2022, tot i tenir només 17 i 18 anys (encara hauria pogut disputar el d’enguany). Aquestes bones actuacions amb la sub 19 van fer que Eloy Casals el convoqués també per a un amistós amb la sub 21 tot just avui fa un any, i que es guanyés el lloc amb el segon equip nacional, on ha disputat els sis partits d’aquest 2023, tots com a titular i jugant tots els minuts. I Álvarez de Eulate no va ser aliè al seu rendiment i li va donar l’oportunitat dimarts. Encara gairebé en un núvol, Olivera va explicar que “estic molt content, és una experiència i una aventura nova, i és una gran experiència per agafar minuts”. A més, el central va explicar que “he viscut aquest moment com un nen petit, m’ha encantat sentir l’afició”, i va admetre, entre riures, que “sí que m’agradaria puntuar una mica més, però no és fàcil”. En tot cas, el que queda clar és que Koldo Álvarez de Eulate segueix apostant pels joves per a l’absoluta i que el futur està totalment garantit.

Ian Olivera, durant el duel contra Israel.

tracking