El MoraBanc cau a Girona després d'una pròrroga

El MoraBanc cau a la pròrroga a Fontajau i suma la cinquena derrota seguida

A Girona, tampoc. Sembla que no hi ha manera i el MoraBanc va sumar la cinquena derrota seguida després de caure 107-104 a Fontajau a la pròrroga. En un nou duel de muntanyes russes, els tricolors van fer 60 punts a la primera meitat, van tenir el partit perdut a la represa, van forçar el temps extra, però van acabar caient i allargant una dinàmica, almenys de resultats, que ja comença a ser perillosa.

El duel va arrencar amb els tricolors fent-se forts en la lluita pel rebot, minimitzant les pèrdues de pilota i obrint forat ben d’hora, marxant set amunt (12-19) després d’un 5-13 de parcial després de bones accions individuals, de transicions ràpides, i sobretot amb la feina de Marin Maric sota cistella. Els de Lezkano estaven sòlids i seriosos en defensa, la cistella de Fontajau semblava una piscina (92% de tirs de dos i 50% de triples al primer quart), i el MoraBanc va aprofitar-ho per arribar a guanyar per 15 i tancar el primer quart 26-38. Un 12-4 local va acostar els catalans a sis punts (41-47), però els del Principat seguien amb un gran encert i no deixaven que el Girona s’acabés d’acostar. Però va arribar el curtcircuit habitual de cada dia, i un 15-3 local, amb grans percentatges de tres, va deixar els gironins a un sol punt (56-57), abans del 56-60 del descans.

A la represa, un 5-0 de sortida va fer que el Girona es posés per davant per primer cop des del 7-6 (61-60), però els tricolors seguien sobrevint amb el Monterosistema, que permetia que el MoraBanc es mantingués per davant al marcador. Era evident que els tricolors no podien mantenir el ritme anotador que havien mostrat a la primera meitat, però el que eren flors i violes els 20 primers minuts va passar a ser desencert, precipitació, individualisme, falta de coordinació entre els jugadors i també mala sort, per què no dir-ho, amb un parell de triples que van fer la corbata. I això és l’ACB i ningú perdona, i en un tres i no res el Girona va capgirar el marcador enmig d’un Fontajau en èxtasi, per tancar 76-71 un tercer període que va tenir com a cirereta un triple inversemblant de Montero.

Els tricolors no transmetien bones sensacions i el Girona va aprofitar-ho per fer-se fort, mentre el MoraBanc s’anava desfent com el sucre, encetant l’últim període amb una màxima diferència a favor de 10 punts (81-71). L’equip es veia amb l’aigua al coll i va tornar a igualar el partit a falta de cinc minuts amb un 5-12 de parcial amb 8 punts seguits d’Andric. El més calent era a l’aigüera, i una antiesportiva sobre Maric hauria pogut capgirar el partit, però el MoraBanc no ho va aprofitar i va regalar tres tirs lliures amb una falta de Harding que el Girona no va desaprofitar (91-88). La victòria estava ben costa amunt per als visitants, però un 0-5 els deixava dos amunt a 31 segons pel final, abans que el Girona empatés amb dos tirs lliures, i Montero es jugués un tir final que no va acabar entrant, i que va dur el duel a la pròrroga.

I en el temps extra, tot i els intents de Montero (va acabar amb 26 punts), el triomf va ser gironí.