reportatge

El fitxatge més mediàtic

Byviruzz, nom amb què es coneix a internet Víctor Mélida i que té sis milions de seguidors a YouTube, s’ha incorporat des de fa unes setmanes a l’HC Serradells.

Víctor Mélida, ByViruZz, en un partit amb l'HC Serradells.V. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Mélida, conegut al món de YouTube com a ByViruZz, és un dels creadors de continguts que s’han anat establint al país durant els últims anys. Després d’una llarga carrera en el món de les xarxes socials, l’agost passat va passar a primera plana després que es conegués que va donar positiu per dopatge en l’esport a què s’havia aficionat i on competia en l’àmbit amateur. Aquest fet (l’aragonès va admetre-ho i va demanar perdó) va fer que s’apartés un temps de la primera línia mediàtica i que es refugiés en el món de l’handbol. I és que abans d’endinsar-se al món d’internet, Mélida havia jugat des dels deu anys a aquest esport i fins i tot va fer-ho professionalment competint dues temporades a la Lliga Asobal (màxima categoria de l’handbol espanyol) a les files del Bada Osca. Ara, set anys després, ha tornat a l’esport que el va veure créixer, i des de fa unes setmanes entrena i competeix amb l’HC Serradells a la Quarta Catalana.

“Després de l’etapa a la boxa no sabia on anar”, explica Mélida al Diari, i afegeix que “estava un dia passejant per Illa Carlemany i em vaig trobar una persona del club, l’Edgar Serra, que va explicar-me que estaven competint. Vaig preguntar-li si podia incorporar-me a l’equip i aquella mateixa setmana ja vaig jugar el primer partit”. Precisament Serra també recorda aquesta mateixa conversa: “Ja havia provat de fer alguna cosa amb nosaltres algun any anterior, me’l vaig trobar, li vaig comentar que ja teníem prou jugadors i que ja estàvem competint. Va venir a entrenar, vam fer-li la fitxa i va sentir-se molt còmode amb nosaltres.” Tot i haver estat tota la vida lligat al món de l’handbol, Mélida admetia que “al principi em vaig notar una mica oxidat, perquè ho recordo tot de l’anterior aventura, amb els moments bons i dolents que té tota etapa esportiva, però ja han passat uns quants anys i noto que el cos no rendeix igual, i és que vaig estar dels 10 als 24 anys jugant sense parar, i ara que porto set anys sense fer-ho passa factura”.

ByViruZz compta amb sis milions de seguidors a YouTube (més de deu milions i mig sumant altres xarxes), però és un més a l’equip. Així ho assegura Serra, que destaca que “és una persona normal i corrent, i és que molta gent pot pensar altres coses, però és totalment normal, està compromès amb els entrenaments, els partits i, en definitiva, amb l’equip”, i agrega que “tots ho portem molt bé, és un més als entrenaments, s’ha integrat molt bé amb l’equip i nosaltres estem molt contents que en formi part”. En la mateixa línia, Mélida assegura que “hi ha un molt bon ambient i estic molt content. Només puc tenir bones paraules cap a la gent del club, els companys, i també la resta de gent de la competició i els rivals”.

Aquest fitxatge de ByViruZz ha fet un salt quant a repercussió a l’HC Serradells i Serra destaca que “això a nosaltres també ens ajuda perquè es conegui l’esport, perquè estem en una societat on sembla que només hi ha futbol, i el Víctor amb els vídeos que puja també ens ajuda a visualitzar-nos una mica”. Una expectació que es nota partit a partit i és que, com admet el tècnic, “ara és una bogeria. La gent ens espera als pavellons, tothom vol fer-se fotos amb ell i de vegades li preguntem com pot ser que no estigui cohibit”. “Gairebé tinc més pressió ara que quan jugava a l’Asobal”, comenta Mélida entre riures, i agrega que “allà havia de demostrar-ho a l’entrenador, a mi o a la meva família, i ara veig que molts nanos venen a veure’m esperant que sigui com Cristiano Ronaldo o Messi i estigui a un nivell espectacular”.

I el futur? Mélida explica que “no tinc cap expectativa ni tinc ni idea de quant pot durar aquesta etapa”, però sí que té una cosa clara: “Duri el que duri, vull que sigui gaudint cada minut sobre la pista.”

tracking