Sisena derrota seguida del MoraBanc (81-87)

Els tricolors cauen contra l’Unicaja i empaten amb els llocs de descens

El MoraBanc Andorra ha patit la sisena derrota seguida a la Lliga ACB després de caure 81-87 contra l’Unicaja de Màlaga d’Ibon Navarro. Tot i una bona primera part plantant cara i dominant en el marcador als andalusos, a l’equador del tercer període els visitants s’han situat per primer cop per davant abans de que el duel entrés en un intercanvi de cops on han acabat sortint vencedors els malaguenys, que han aprofitat com els del Principat s’han desfet com un sobre de sucre al tram final. Amb la derrota, els tricolors queden empatats amb quatre triomfs amb l’última plaça de descens.

Els tricolors han arrencat millor sobre el parquet, obrint forat des de l’inici amb el 9-2. Tot i una tímida reacció visitant, però, els tricolors hna seguit duent el ritme del partit arribant a marxar vuit amunt (16-8), però l’entrada de Perry al tram final ha fet que els malaguenys reaccionessin i es situessin tres avall, però els tricolors, molt encertats de nou en el triple, han tancat el primer quart per davant (24-18). Maric s’erigia en el líder dels de Lezkano, fent molt de mal sota la cistella, i portant el pes anotador dels tricolors al segon quart amb sis punts seguits, però un parcial de 0-4 ha situat els andalusos a només tres punts (30-27) i ha obligat a Lezkano a demanar temps mort. Els tricolors provaven de marxar i obrir forat, però tota l’estona trobaven per davant un Unicaja rocós i intens que no deixava escapar el MoraBanc i que anava neutralitzant els intents tricolors en una primera meitat que ha acabat 39-34.

A la represa han tornat a sortir millor els locals amb un Harding elèctric, però un 2+1 d’Alberto Díaz apropava els andalusos a només dos punts (45-43), i un triple a tauler d’Ejim ha situat per primer cop els malaguenys (47-48) obligant a Lezkano a aturar, de nou, el partit. Els tricolors han seguit plantant cara contra un dels equips que més en forma està d’Europa, i que s’ha anat fent fort per mantenir la renda i tancar el tercer quart per sobre (57-59). El duel ha entrat a la fase decisiva, i és llavors quan ha aparegut un Montero que havia estat gairebé inèdit fins el moment per posar-se l’equip a l’esquena i començar a donar aire als tricolors (64-62) a vuit minuts pel final.

El dominicà mantenia viu l’equip davant del conat d’empanada que feia que l’Unicaja dominés el marcador (68-71) a l’equador de l’últim període. Un triple de Kalinoski a tres minuts pel final ha situat sis amunt els visitants (72-78) deixant més que tocats els tricolors, però un 3+1 de Borg podia tornar a enganxar els locals, tot i que el suec ha fallat l’addicional (75-80). Tot i intentar-ho fins a l’últim instant, i no donar-se per vençuts en cap instant, el triomf ha acabat sent per a un Unicaja que ja no ha deixat escapar la victòria, fent encara més grossa la ferida dels tricolors.

El calendari segueix ben cap amunt pels tricolors, que diumenge vinent hauran de visitar al València Basket a partir de les 17.00 hores.