Política esportiva

Els programes electorals no s'obliden de l'esport

Cada proposta comunal de cara a les eleccions integra alguns punts per millorar la realitat esportiva del país

Propostes dels partits.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cursa electoral de cara als comicis de diumenge i que ja esgota els darrers dies no ha estat aliena al món de l’esport. De fet, totes les propostes comunals elaborades per a les eleccions integren molts punts que tenen la voluntat de millorar l’actual realitat esportiva de totes les parròquies. A banda de les diferents propostes, mesures i suggeriments de nivell esportiu, molts dels partits que aniran a les urnes el 17-D han allistat cares molt conegudes dins d’aquest àmbit. Per citar alguns exemples, Avancem (PS+Independents a Encamp) compten amb Gisela Escolà, exjugadora del VPC, i amb Christian Regalo, jugador de l’Enfaf de futbol sala i aquests dies concentrat amb la selecció. A Ordino, ACO+DA té Ludo Albós, gerent de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), a Ciutadans Compromesos de la Massana repeteix Kevin Poulet, entrenador de l’atleta Nahuel Carabaña i director tècnic de la federació, i s’hi ha afegit Roger Fité, molt vinculat al món del rugbi i que serà l’aspirant a cònsol menor de la parròquia. Finalment, a Sant Julià de Lòria, dins de l’opció de Desperta Laurèdia liderada per Cerni Cairat, figuren Sofia Cortesao, fins ara consellera i vinculada al món de la gimnàstica rítmica, i Marc Ferré, exjugador de l’FC Andorra i exinternacional.

Malgrat les diferències polítiques entre totes les propostes hi ha molts punts on els 14 aspirants coincideixen a l’hora de destacar, dins del seu programa, les voluntats esportives. En aquest sentit, considerar l’esport com a un dinamitzador de les parròquies, fomentar l’esport inclusiu i tractar-lo com un instrument principal d’integració i cohesió social són trets comuns que signen els candidats parroquials sense cap dubte.

DIFERENTS PROPOSTES

Així, a grans trets, cada aspirant presenta diferents punts on volen introduir novetats pel bé de l’esport. A Canillo, Jordi Alcobé (DA+Independents) proposa tenir un producte turístic nocturn, la creació d’un circuit d’esquí de fons a la zona del Tarter i seguir apostant per posicionar el domini esquiable de Canillo a la primera línia mundial. A Encamp, UP+DA+Independents –Laura Mas– vol donar continuïtat als darrers quatre anys com a cònsol i consolidar la parròquia com a destinació de turisme esportiu i seguir remodelant els dos centres esportius de la parròquia. A Ordino, Dolsa vol crear més rutes de BTT i mantenir l’equilibri entre quantitat i qualitat al CEO i al CTEO, mentre que Maria del Mar Coma porta subratllat al seu programa continuar apostant pel Trofeu Borrufa i millorar tarifes del CTEO als residents a Ordino. Eva Sansa, candidata de la Massana, vol fomentar l’esport a l’aire lliure i Guillem Forné, impulsar col·laboracions amb entitats locals. A Andorra la Vella, David Astrié opta per focalitzar esforços esportius en els Jocs dels Petits Estats del 2025 i l’altre candidat, Sergi González, d’Enclar, aposta per la remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra. Josep Majoral, a Sant Julià, busca renovar mandat generant un motor econòmic al voltant de l’esport, Cerni Cairat (Desperta Laurèdia) remarca revisar les tarifes de LAUesport i Antoni Miralles, Tu tries, vol facilitar l’accés dels ciutadans a les instal·lacions. Finalment, a Escaldes-Engordany, Rosa Gili, de Consens, es marca ampliar la franja horària del gimnàs i les piscines comunals i construir un nou camp de futbol a la zona d’Engolasters, i Anna García, de DA+Acció+SDP, proposa remodelar el pavelló del Prat Gran.

AVANCEM VOL QUE EL VPC ES QUEDI A PRADA DE MOLES

Un dels punts que conté el programa d’Avancem –PS+Independents a Encamp– recull la voluntat que el VPC es quedi a Encamp i adequarà l’estadi de Prada de Moles per tal de cobrir les mancances actuals. La presència com a número 7 de la llista socialdemòcrata de Gisela Escolà, exjugadora del VPC, és el motiu principal que ha portat la coalició a proposar la contunuïtat de l’equip de rugbi a l’actual recinte. Escolà va afirmar que l’estadi pateix mancances i que per això és necessari adequar-lo amb grades cobertes i que també preveuen col·locar xarxes perquè les pilotes no vagin a parar al riu i condicionar un espai per a la premsa.

tracking