Reportatge

Connexió tricolor a l'Espanyol

L'exinternacional Marc Bernaus és el representant de Jofre Carreras, una de les amenaces de l’equip blanc-i-blau de cara al partit de dissabte contra l’FC Andorra a l’Estadi Nacional.

L'extrem de l'RCD Espanyol Jofre Carreras celebrant un gol recent contra el Valladolid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit de dissabte que enfrontarà l’FC Andorra i l’RCD Espanyol, inèdit fins al moment en competició de lliga, és d’aquells que estan marcats en vermell des que va sortir el calendari de Segona Divisió. La permanència dels tricolors i el descens de l’equip blanc-i-blau permet que la jornada 20 de la Liga Hypermotion visqui l’enfrontament més esperat pels seguidors de l’FC Andorra. No tan sols per la presència de Gerard Piqué com a màxim accionista del club i la seva sobradament coneguda rivalitat amb els periquitos, sinó pel privilegi dels tricolors de rebre al país tot un Espanyol.

Però el partit té altres detalls ben curiosos i que mostren certa connexió andorrana amb l’equip dirigit per Luis Miguel Ramis. L’exinternacional Marc Bernaus és l’agent de Jofre Carreras, futbolista gironí de l’Espanyol i una de les que seran amenaces serioses per a l’Andorra. Així, no deixa de ser curiós i tenir certa gràcia que un jugador representat per un andorrà pugui fer la guitza a l’equip que entrena el seu cunyat, Eder Sarabia. Com a exposició, el suflé és evident, però els mateixos protagonistes treuen ferro i transcendència a la curiositat. Jofre explica que el partit contra l’Andorra “no té cap connotació especial pel fet que el Marc [Bernaus] sigui el meu agent i sigui andorrà. No serà un partit especial ni de bon tros, serà com els altres”. Tampoc fa punta a la situació el mateix Bernaus: “A mi el que m’importa i m’interessa és que Jofre guanyi i faci un gran partit, més enllà que jugui contra l’Andorra. No té res a veure.” L’extrem espanyolista espera un partit atractiu i complicat per la manera de jugar del grup de Sarabia. “Sabem quin és l’estil de joc de l’Andorra i la tirada que tenen per la pilota, per la possessió i ser dominadors del partit. Espero un partit competitiu i difícil”, i afegeix que “a nosaltres també ens agrada tenir la pilota i per això crec que serà un bon partit. Intentarem, explotar les nostres armes, a través de la pilota i amb transicions ràpides i contraatacs, sabent que per fer-los mal hem de dominar tots els registres”. Jofre va coincidir a les categories inferiors de l’Espanyol amb el tricolor Iván Gil i comenta que “la temporada passada, que jo vaig jugar com a cedit al Mirandés, ens vam intercanviar la samarreta. No hem parlat aquesta setmana ni ens hem fet cap broma relacionada amb el partit”. L’extrem blanc-i-blau desconeixia l’al·licient que té la plantilla de l’FC Andorra per arribar als set punts abans del partit contra el Racing de Santander i poder obtenir més dies lliures per Nadal. “Ah, sí? No en tenia ni idea, la veritat”, comentava traient importància a l’anècdota. L’ombra de Piqué tampoc li fa perdre la son i deixa clar que “no pensem en aquestes coses, sincerament. Volem sumar punts i victòries i seguir a la part de dalt”. En l’àmbit personal, Jofre Carreras, que té contracte amb l’entitat espanyolista fins al 2026, està sent un dels futbolistes destacats de l’equip de Ramis cada cop que té l’opció de participar: “M’estic sentint còmode, content, gaudint i tinc la sort de poder ajudar.”

ÁLVARO MARTÍN ES MOSTRA CONVENÇUT QUE L'EQUIP POT SUPERAR L'ESPANYOL

La plantilla de l’Andorra afronta amb optimisme el que és un dels partits més atractius de la temporada. Dissabte arribarà a l’Estadi Nacional l’RCD Espanyol i el futbolista tricolor Álvaro Martín va comentar que “és un compromís molt important i molt bonic, tant per a nosaltres com per a l’afició, perquè hi ha certa rivalitat, però el que volem és que tot surti bé”. El jugador tricolor va subratllar que “l’Espanyol és un equip de Primera Divisió, però hem d’aprofitar que no acaba d’estar del tot bé i sabent que se’l pot guanyar”. L’exjugador del Madrid Castella va reconèixer que el repte dels set punts que els va plantejar Eder Sarabia per tenir més dies de festa per Nadal “és un al·licient a tenir en compte, però el més important és tornar a guanyar”.

tracking