L'FC Andorra salva un punt contra l'Espanyol (1-1)

Els tricolors empaten al 83 un duel on han estat millors, però que perdien per un gol en pròpia

FC Andorra - EspanyolFernando Galindo

L’FC Andorra ha salvat un punt contra l’Espanyol (1-1) a l’Estadi Nacional amb un gol d’Ivan Gil a set minuts pel final, en un partit que s’havia complicat pels tricolors. Tot i el domini dels d’Eder Sarabia, un gol en pròpia de Pampín al minut 66 havia complicat la vida als de Sarabia, que no s’han donat per vençuts en cap moment i que han acabat sumant un punt. La instal·lació de la Baixada del Molí ha viscut una festa amb més de 3.000 persones (3.020, concretament), amb més de mig miler de seguidors blanc i blaus, i amb la presència a la llotja del màxim accionista del club, Gerard Piqué.

El duel ha arrencat amb ensurt pels tricolors i amb la primera ocasió, i ben clara, per a l’Espanyol. Edu Expósito ha interceptat un mal servei de Dani Martín a la zona de tres quarts, i ha provat de sorprendre per sobre al porter, però la pilota ha acabat sortint fregant el pal. A partir d’aquí el duel ha estat un monòleg tricolor, primer amb ocasions no del tot clares amb tirs des de fora, i després amb la més clara, amb una rematada de cap de Manu Nieto al pal. Els visitants estaven groguis, i els tricolors provaven d’aprofitar-ho, de nou amb Manu Nieto, en una ocasió que ha evitat Pacheco amb una gran intervenció. Però l’Espanyol té qualitat de sobre a la seva plantilla, i ha estat a prop de marcar al tram final del primer temps en una internada de Braithwaite per l’esquerra amb la que s’ha acabat arribant al descans.

A la represa semblava que arrancava millor l’Espanyol, però la primera ha tornat a ser tricolor, amb un tir de Lobete que Pacheco ha pogut atrapar en dos temps. Els catalans han tingut el primer després d’una transició ràpida amb un tir d’Edu Exposito que aturat Dani Martín, i l’FC Andorra ha respost amb una nova ocasió de Lobete, que ha xutat al lateral de la xarxa després de plantar-se sol davant del porter blanc i blau.

Però al 66 el partit ha canviat com un mitjó. Puado ha fet una centrada des de l’esquerra, i Pampín ha anat a rebutjar-la, i ha acabat introduint la pilota a la seva pròpia porteria amb el pit. Els tricolors, però, han reaccionat ràpid i han tingut el gol a la jugada següent amb una rematada que ha tret un defensa blanc i blau sobre la línia. L’FC Andorra mereixia el gol i l’ha acabat trobant a set minuts pel final gràcies a Iván Gil, format precisament al futbol base perico. El de Viladecans ha rematat amb el cap la centrada de Petxa per fer embogir l’Estadi Nacional davant d’un públic que encara creia en la victòria, però tot i buscar el segon, el marcador ja no s’ha tornat a moure, i tricolors i espanyolistes s’han endut un punt cadascun.