L'Andorra tanca la primera volta amb molta feina per fer

L’FC Andorra tanca una primera volta irregular en què no ha acabat de trobar la constància volguda

Manu Nieto es lamenta durant el partit de dimarts a Santander.FC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nefasta primera part de l’FC Andorra a Santander maquillada per les excel·lents intervencions de Nico Ratti va tancar la primera volta de competició per als tricolors. Una meitat de temporada que ha demostrat les carències d’aquest equip i allò que s’haurà de retocar de cara al segon tram de lliga si és que l’equip no vol acabar patint de valent. Els tricolors tenen ara quatre punts de marge sobre el descens, però si l’Osca guanya aquest vespre el Cartagena a casa, els d’Eder Sarabia clouran el 2023 només amb un punt de marge abans dels últims 21 partits. Tot i que les comparacions són odioses i que la plantilla d’enguany té poc a veure amb la de l’any passat, hi ha dades que canten i que poden explicar el mal rendiment de l’equip, com el fet d’haver encaixat 10 gols més que la temporada passadaen aquest punt (17 el curs passat i 27 l’actual) o, en un grau menor, la falta de gol que pateix l’equip, amb només 19 dianes a favor (menys d’un gol per partit de mitjana), quan l’any passat havia anotat 22 dianes en els 21 primers duels.

És per això que el mercat d’hivern pren més importància que mai per a un conjunt tricolor acostumat a fer pocs moviments durant aquesta finestra les últimes temporades. Precisament en aquest sentit, el tècnic, Eder Sarabia, va destacar després de la derrota a Santander que “haurem de pensar més en el mercat d’hivern del que ho hauria dit fa tres o quatre dies”, i va agregar que “el rendiment d’alguns jugadors està per sota del que ha de ser i de tot allò que esperem que ens puguin donar”. Per últim, Sarabia va assenyalar que “estem oberts a qualsevol cosa que ens pugui fer millorar al marge que per a nosaltres el millor mercat d’hivern és que cada jugador apugi el nivell individual”. En aquest sentit, el club ja ve perfilant des de fa dies el mercat a la recerca de reforços i també treballa en les sortides, amb Jaume Nogués buscant col·locar un central i un extrem, com a mínim, tot i que es preveu que sigui un procés llarg.

Més enllà del mercat, l’entrenador tricolor va fer una valoració de la primera volta i va destacar que “més enllà del fet que volíem guanyar, volíem seguir amb bones sensacions, mantenint el nivell d’equilibri que estàvem demostrant els últims partits, i si hagués estat així, la nota podria haver estat molt millor, no pel que hem fet en aquesta primera volta, sinó pel que es pot intuir per a la segona”. A més, va agregar que “si tornem a fer el que hem fet avui, la veritat és que em fa dubtar molt de la segona volta i, sens dubte, ens fa baixar moltíssim la nota”. El tècnic, a més, va afirmar que “em fa llàstima que a la jornada 21, després del que havíem estat fent, fem això”, i va agregar que “potser ens hem confós, però estem amb 23 punts i si guanya l’Osca estarem només a un del descens. Hem fet 19 gols i ens n’han fet 27, no és per relaxar-se ni confiar-se, ni de bon tros, tot i haver fet alguns bons partits”. Per últim, va cloure que “és un partit trist perquè després del que estàvem fent les últimes setmanes, aquest pas enrere em deixa molt trist”. Des del vestidor, el porter Nico Ratti va voler “demanar disculpes a l’afició pel partit d’avui perquè volíem donar continuïtat a la línia que portàvem”, a més de destacar que “l’altre dia vam fer un gran partit i avui no ens ho esperàvem. Hem de fer balanç de tot, pensar bé durant aquest Nadal, tornar renovats i fer l’esprint final tothom a la segona volta per poder revertir la situació”.

RETORN EL DIA 2

Els tricolors van encetar després del partit les vacances i no tornaran a la feina fins al dia 2 vinent. El primer cap de setmana de l’any (6-7 de gener) està reservat per a la Copa del Rei, de la qual els tricolors van ser eliminats a la primera ronda, i la competició per a l’FC Andorra tornarà diumenge 14 de gener amb la visita del Leganés, líder de la competició, a l’Estadi Nacional. Sobre els aspectes a millorar, Eder Sarabia va assenyalar que “queda quasi un mes per tornar a competir, es farà llarg, però hem d’intentar calmar-nos, redreçar-nos i mirar les coses amb perspectiva”.

tracking