Bàsquet

El MoraBanc segueix en caiguda lliure i perd de 21 punts (77-98)

El MoraBanc Andorra suma la vuitena derrota seguida, onzena en total, davant d’un Gran Canària molt endollat que no dona opcions als tricolors

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra no aixeca el cap i ahir va sumar la vuitena derrota consecutiva (onzena en 15 partits) després de caure per 77 a 98 davant del Dreamland Gran Canària en un duel en què els tricolors no van tenir opcions pràcticament en cap moment. Però més enllà de perdre, i de com es va perdre, el més greu va ser la sensació que alguna cosa va trencar-se ahir a la nit al Poliesportiu, amb molta gent xiulant l’equip, amb públic marxant abans d’hora, i amb alguns fins i tot celebrant cistelles rivals de manera irònica per mostrar el descontentament amb un equip que, en espera del que facin avui Breogán i Granada, va entrar momentàniament en zona de descens.

Els tricolors no van entrar del tot malament, arribant a manar d’inici (6-2) i jugant de tu a tu al Gran Canària. A poc a poc, però, els visitants es van anar endollant i fent mal als tricolors, primer amb un 0 a 5 de parcial i després amb un 3 a 11 (amb un gran encert des del triple) per tancar el primer període 16 a 24 amb un triple de Salvó sobre la botzina. Els visitants, especialment l’extricolor John Shurna, estaven inspiradíssims des del triple i anaven obrint forat davant d’un MoraBanc amb poques idees en atac, i sense saber aturar l’atac d’uns visitants que marxaven 15 amunt (26-41) i que arribaven a tenir una diferència favorable de 20 punts en una primera meitat que va finalitzar 33 a 51 i no feia presagiar res de bo per als tricolors davant d’un rival amb un gran encert.

A la represa els tricolors van mostrar una cara diferent amb un 4 a 0 de sortida que animava el Poliesportiu, però quan estàs en una mala dinàmica no surt res. Una antiesportiva d’Albicy va donar al MoraBanc l’oportunitat de rebaixar la diferència per sota dels deu punts, però Rafa Luz va fallar un dels lliures i els tricolors tampoc van aprofitar l’acció posterior. El Gran Canària, en canvi, sí que va olorar la sang i va seguir fent mal, i de quina manera, als de Natxo Lezkano, que provava d’aturar el joc per esperonar els seus, però sense gaire èxit. De fet, l’equip semblava perdut en atac, entre alguns xiulets (força majoritaris al final del tercer quart) i gent marxant abans d’hora del pavelló veient com l’equip queia per 24 a falta dels deu últims minuts (53-77). El partit estava ja absolutament acabat i decidit, enmig d’un ambient enrarit al Poliesportiu, que celebrava de manera irònica algunes cistelles visitants quan els canaris obrien les diferències fins als 27 de màxima. Els tricolors, sense gaire encert, van provar de maquillar el marcador al tram final d’un partit que va acabar 77 a 98 amb una xiulada considerable de la parròquia que va quedar-se fins al final.

Cal reaccionar i l’oportunitat serà dijous a Saragossa.

PLUJA DE PELUIXOS AL POLIESPORTIU

El Poliesportiu va viure un ambient de gala en l’últim partit de l’any del MoraBanc a casa, en una nit que també va tenir espai per a la solidaritat. El hall de la instal·lació del Govern va convertir-se en punt de recollida de joguines per a la campanya de RTVA en benefici de Càritas. El punt àlgid de la jornada va arribar al descans amb la pluja de peluixos. Com està sent habitual durant els últims anys, l’afició va inundar el parquet del Poliesportiu amb joguines per als més necessitats.

tracking