Alexander Madsen és l'ala-pivot que vol el MoraBanc

El MoraBanc vol incorporar l’ala-pivot finlandès que juga al VEF Riga de 28 anys i 2,08 metres per reforçar el joc interior

Madsen, en un duel de Champions League d'aquesta temporada.FIBA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra vol incorporar Alexander Madsen per reforçar el joc interior de l’equip, segons ha pogut saber el Diari. Es tracta d’un ala-pivot finlandès de 28 anys i 2,08 metres d’alçada que també pot jugar com a pivot, i que milita actualment al VEF Riga, on disputa la lliga estonioletona i també la Champions League de la FIBA. El club tricolor estava pentinant el mercat des de fa setmanes a la recerca d’una incorporació per millorar la pintura, després sobretot de la baixa per lesió de Tyson Pérez, i espera tancar en els dies vinents la incorporació de Madsen, tot i que el possible reforç no estaria disponible encara per jugar demà a Saragossa un altre duel clau per als homes de Natxo Lezkano. De fet, el finlandès té partit aquesta nit davant del Rigas Zelli. Més enllà d’aquesta incorporació i de la baixa de Markel Starks que el club va anunciar ahir, des de l’entitat no es descarta que hi pugui haver més moviments els pròxims dies.

Format al seu país d’origen, va estrenar-se en el bàsquet a les files del Kouvot de la màxima categoria de Finlàndia, on va estar sis temporades, fins a fer el salt a l’USK Praga el curs 2016-2017. A la República Txeca va jugar-hi tres cursos, i des d’allà va fer el salt al seu equip actual, el VEF Riga, la temporada 2019-2020, on ha estat des de llavors excepte el curs 2022-2023, quan va jugar a les files de l’AEK d’Atenes. Enguany, amb el conjunt letó ha fet una mitjana de 5,7 punts, 5,9 rebots, 1,7 assistències i 11,4 crèdits de valoració en els set duels de competició regular que ha disputat, amb un 43% d’encert des del triple. A la Champions League els seus números milloren i en els sis partits jugats ha fet una mitjana d’11 punts, 5 rebots, 2,8 assistències i 14,2 crèdits de valoració, en els 27,6 minuts jugats per partit.

STARKS, PRIMERA VÍCTIMA

Més enllà de les arribades, l’entitat tricolor va anunciar ahir la marxa de Markel Starks després que club i jugador arribessin a un acord per rescindir el contracte que unia totes dues parts fins a final de temporada. En un comunicat, el MoraBanc Andorra va voler agrair al jugador la seva professionalitat durant el temps en què ha estat jugador tricolor, a més de desitjar-li la millor de les sorts de cara al futur.

Starks va arribar a l’estiu com una de les grans apostes del club andorrà en el retorn de l’equip a la Lliga Endesa, i com un jugador amb galons per fer-se amb la direcció de joc tricolor, tot i que va estar lesionat gairebé tota la pretemporada, complicant així la seva adaptació. Amb una gran experiència al bàsquet europeu, però sense haver jugat mai a la lliga ACB, Starks va arrencar bé la temporada, però va anar de més a menys un cop van arribar Montero i Harding, amb la sensació que cada vegada tenia menys protagonisme amb la irrupció dels dos companys a la línia exterior. Al final, el base nord-americà marxa del MoraBanc Andorra havent disputat 15 duels de l’ACB, amb una mitjana de 19’34”, 9 punts, 0,9 rebots, 2,7 assistències i 6,7 crèdits de valoració. El club no té previst fitxar un substitut del base i centrarà els esforços a reforçar el joc interior.

MÉS DE 800 JOGUINES

El club tricolor va anunciar que divendres passat va recaptar més de 800 joguines i peluixos per a la campanya de recollida en benefici de Càritas andorrana. Els aficionats van entregar joguines al hall del Poliesportiu i al descans del duel contra el Gran Canària hi va haver el llançament de peluixos.

tracking