alt urgell

La Generalitat no promourà la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del Pirineu

Les causes són l'emergència climàtica per la sequera

El president de la Generalitat, Pere AragonèsX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha posatpunt i finalalsJocs Olímpics d'Hiverndel Pirineu, segons informen mitjans espanyols. L'Executiu català ha donat per descartat "aquesta legislatura" promoure la candidatura per acollir les olimpíades. La renúncia suposa finalitzar formalment amb les expectatives, que encara resistien entorn d'un projecte que ha generat polèmica i controvèrsia des del seu naixement. "Els informes mediambientals que teníem eren vàlids pensant amb el 2030. Per una data posterior s'hauria de veure", han revelat fonts del Govern català. La pròxima data lliure per aspirar amb garanties a organitzar un esdeveniment olímpic hivernal no es troben fins a l'any 2042; el Comitè Olímpic Internacional aposta pels Alps francesos pel 2023 i confiaambSuïssa per al 2038.

El Govern deixa de banda el projecte olímpic, ja que se situa en un moment d'emergència climàtica per la forta sequera que pateix Catalunya. En un context com aquest de falta d'aigua i d'un augment de les temperatures a tot el territori català, tracta de defensar públicament una candidatura deJocs Olímpics d'Hivernaixeca més recels que il·lusions i s'interpreta com una font de desgast per a laimatgede l'Executiu.

Pel que fa a la PlataformaStopJJOOes mostra satisfeta davant la decisió del Govern de retirar de manera definitiva la candidatura als Jocs Olímpics del 2030. Després d'anys de mobilització ciutadana i lluita popular, consideren que aquesta notícia "representa una victòria de les veïnes del Pirineu sobre els interessos de les elits econòmiques".

tracking