POLIESPORTIU

L'esquí i la BTT seran les grans cites del 2024

La Copa del Món femenina i el Campionat del Món de ‘mountain bike’ marquen les cites de l’any

L'esquí i la BTT seran les grans cites del 2024

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de deixar enrere un 2023 prolífic i farcit de grans esdeveniments esportius, l’any recentment estrenat tornarà a posar Andorra a l’epicentre de moltes cites esportives d’interès general. En el paquet de deu de les competicions més rellevants que se celebraran al Principat, i en un any en què no hi haurà visita ni de la Vuelta a Espanya ni del Tour de França, destaca la celebració de la Copa del Món d’esquí alpí, en categoria femenina, i el Mundial de BTT, al juliol. En el cas de la prova de Copa del Món d’esquí alpí, la pista Avet de Soldeu acollirà el 10 i l’11 de febrer les proves d’eslàlom i gegant femenines, amb la presència d’estrelles mundials com ara Mikaela Shiffrin, Lara Gut-Behrami, Petra Vlhova o Federica Brignone. Amb les grans experiències als circuits de Copa d’Europa i Copa del Món, incloent les fites de la final de la Copa del Món del 2019 i el 2023 encara a la memòria, aquesta prova al febrer també significarà un nou test de cara a l’impuls definitiu per a la candidatura d’Andorra per acollir el Campionat del Món del 2029. Una seu que es coneixerà el mes de juny del 2024. L’altra gran cita en el calendari esportiu tindrà lloc del 28 d’agost a l’1 de setembre amb la celebració del Campionat del Món de BTT al circuit de Vallnord-Pal Arinsal, a la Massana. El darrer precedent d’un Mundial, més enllà de les habituals cites de Copa del Món, va ser l’any 2015.

NO FALLEN ELS CLÀSSICS

L’any esportiu 2024 a Andorra també comptarà amb proves que ja són habituals dins del calendari. Així, la primera arribarà el cap de setmana del 20 i el 21 de gener amb la Comapedrosa Andorra d’esquí de muntanya, que tornarà a formar part de la Copa del Món, i setmanes després se celebrarà una nova edició del Freeride World Tour, amb els millors riders de surf de neu i esquí forapista. El 8 i 9 de juny arribarà l’Spartan Race, en la novena edició de la coneguda cursa d’obstacles a Encamp. Com a novetat del 2024, el Poliesportiu acollirà del 25 al 30 de juny l’Europeu de Petits Estats de bàsquet, en categoria masculina.

ESDEVENIMENTS 2024

10 I 11 de febrer

Copa del món d'esquí alpí

La pista Avet de Soldeu serà l’escenari, novament, d’una prova de la Copa del Món femenina. Mikaela Shiffrin encapçalarà, sens dubte, la nòmina de les 15 estrelles que es donaran cita a Andorra.

28 d'agost - 1 de setembre

Campionat del món de BTT

Els circuits de Vallnord Bike Park de la Massana tornaran a aplegar els millors bikers del món. Amb el dolç precedent del 2015 i l’aval de les Copes del Món, el Mundial de BTT aterra de nou al país.

20 i 21 de gener

Copa del món de Skimo a Arinsal

La Comapedrosa Andorra serà, per tercer any consecutiu, una prova de Copa del Món. Tindrà dues curses, la vertical i la individual.

1-7 de febrer

El millor esquí i surf forapista

Arcalís tornarà a ser l’epicentre per als millors riders, amb una nova cita del Freeride World Tour en esquí i surf de neu.

12-14 de març

Els esquiadors més ràpids

La pista Riberal, al sector de Grau Roig, torna a acollir les espectaculars finals de la Copa del Món de quilòmetre llançat (KL).

8 i 9 de juny

Encamp torna a ser 'Esparta'

L’Spartan Race arribarà a Encamp aquest estiu per novena vegada, amb el record del Campionat d’Europa del 2023.

14-16 de juny

Ordino, epicentre del trial

La quarta edició de la Trail 100 Andorra by UTMB de curses de muntanya tindrà com a novetat la distància de 80 quilòmetres.

25-30 de juny

Europeu de Petits Estats de Bàsquet

Una prova perfecta per als Jocs dels Petits Estats del 2025. Andorra organitzarà l’Europeu C de la categoria masculina.

3-6 de juliol

Duresa al màxim amb la BTT Epic

Aquesta nova edició de l’Andorra Epic tornarà a formar part, per segon any consecutiu, de les Epic Legend Races.

7-9 de juny / 45 d'octubre

Doble cita amb el mundial de trial

Hi haurà ració doble de trial, amb la celebració de la prova outdoor de Copa del Món a Sant Julià i la indoor al Poliesportiu.

tracking