Esquí de fons

Irineu Esteve vol tornar al top 30 després de la lesió

Absent al Tour de Ski per una lesió a l’esquena, afronta molt motivat l’any nou i sols pensa en la recuperació

Irineu Esteve, en una competició d'aquesta temporadaMODICA/ NORDIC FOCUS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Es fa estrany no veure Irineu Esteve en competició un cop s’ha apujat el teló d’una nova edició del Tour de Ski. La cita estrella per etapes en el calendari de l’esquí de fons va començar el dia 30 a Toblach (Itàlia) i una lesió a l’esquena, que arrossegava des d’octubre, ha deixat fora de combat el fondista andorrà. “Sí, em sento una mica estrany, perquè ha estat un any de molts canvis. Feia sis anys que no podia passar les festes de Nadal amb la família, però tenia clar que, tal com estic, no podia córrer. Era impossible, i es va decidir no fer el Tour i afrontar la segona part de la temporada amb total garanties i demostrar el que som capaços de fer”, assenyala Esteve. Irineu hi afegeix que “hem anat trampejant la lesió d’esquena com hem pogut durant les primeres curses del novembre, perquè feia temps que durava i he vist que, per no fer les coses prou bé per arribar al Tour i pensar en altres curses, ara m’he quedat fora. Toca centrar-me només en la recuperació”. En aquest sentit, l’andorrà subratlla que “hem canviat l’objectiu totalment i, ara, estem centrats en tornar al 100% recuperat de l’esquena i tornar a competir al més aviat possible. Ja no vull perdre més temps pensant en el que podria haver estat”.

Irineu podria reaparèixer, tot i que no estarà al seu màxim físic, a la Copa del Món de Goms (Suïssa), fixada per al 28 de gener. “Sé que no hi arribaré completament bé, però em voldré posar a prova i lluitar per al top 30”, apunta, i fa un balanç força sincer dels primers mesos de temporada: “Les primeres curses de Noruega van anar bé, tenint en compte que no teníem el rodatge de la resta. Les sensacions eren molt bones i estava segur que em mostraria millor que mai, amb la Copa del Món a l’horitzó. Allà es van agreujar els problemes d’esquena, tot i aconseguir un bon 18è lloc a Gällivare, als 10 km patinador”. A partir d’aquí, explica el fondista, “sí que esperava molt més de Trondheim, però ja no vaig poder més. És una mica frustrant perquè, tot i tenir boníssimes sensacions i treballar fins i tot millor que altres anys, veus que els resultats no surten i, és clar, és un cop important”.

CANVI D’EQUIP TÈCNIC

Un dels aspectes més importants per al present curs ha estat, sens dubte, la decisió de canviar d’entrenador, no seguir amb Joan Erola, i treballar amb el Team Aker Daehli noruec. “La decisió no va ser només meva”, puntualitza.“Van ser petites coses, algunes que no em van agradar, malentesos, que van fer que la situació s’aboqués al canvi d’equip. Ha estat una llàstima, com ha acabat tot i em sap greu”, confessa. Irineu deixa clar que “ara a Copes del Món i Campionats del Món han canviat els quilòmetres i són curses més explosives, més ràpides, que no em van tan bé, i buscava un impuls per poder millorar”. Esteve assegura que està “molt motivat” de cara al que resta de temporada i que, de moment, no es planteja res més que “primer acabar aquest any i després ja veurem”. Els pròxims Jocs Olímpics d’hivern, a Cortina d’Ampezzo el 2026, podrien ser el colofó a la seva trajectòria.

ELS ESLÀLOMS A LA PISTA ESPARVER DEIXEN MOLTS PUNTS FIS

L’any 2023 va finalitzar per als grups d’alpí de la FAE amb dues jornades de curses d’eslàlom a la pista Esparver del sector del Tarter, amb podis i victòries andorranes, però a més es van aconseguir nombroses millores de punts. Dels equips nacionals, Íria Medina, Àxel Esteve i Clàudia Garcia vanaconseguir millors punts en la disciplina tècnica. Medina, que tenia 34,06 punts FIS, en va fer 23,26 el primer dia i 34,13 el segon, mentre que Esteve, que en tenia 23,79, si bé el primer dia va marcar 24,81, el segon en va fer 23,00. Així mateix, Garcia, que en tenia 102,61 en eslàlom, en va fer 70,94 el segon dia després que a la primera jornada no pogués acabar la cursa. També els corredors de l’EEBE van aconseguir millorar punts. Eric Ebri va marcar 55,78 i 56,96, respectivament, millorant els seus actuals 60,83 o Salvador Cornella, que tenia 71,00 punts FIS, en va fer 63,65 i 66,14.

Els equips d'alpí i els d'EEBE, a l'Esparver.

tracking