Esquí de muntanya

Copa del Món de skimo sense pujar al Comapedrosa

Arinsal serà l’epicentre de l’skimo durant dues setmanes amb la Copa d’Espanya i Andorra, i la Copa del Món

Presentació de la Copa del Món.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enguany tampoc podrà ser. La Copa del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra no podrà aconseguir l’anhelat desig d’incloure el sostre del país en el recorregut de la cursa individual degut a les condicions actuals de neu. De totes maneres, Arinsal seguirà sent l’epicentre de l’skimo i, a més, enguany ho serà durant dos caps de setmana, ja que la principal novetat per a aquesta edició és que es dividiran les proves en dues setmanes. Aquest dissabte i diumenge es faran les proves de la Copa d’Espanya i de la Copa d’Andorra (amb prop de 250 participants de totes les categories), mentre que per al cap de setmana vinent quedarà l’arribada de les estrelles del circuit mundial, amb 130 corredors en una prova que tindrà només esquiadors de la categoria sènior. El director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, va manifestar que “durant quinze dies serem l’epicentre mundial de l’esquí de muntanya, però no només Arinsal, sinó que ho serà tot el país”. Sobre els motius per dividir la competició en dues setmanes, va assenyalar que “volem generar més activitat, i també no tensionar tant”.

Amb la impossibilitat de coronar el Comapedrosa durant la cursa individual, el traçat que l’organització té plantejat a hores d’ara (en espera de com evolucionin les condicions) tindrà la sortida i l’arribada al Xalet Igloo i la Portella de Safons, a 2.580 metres, com a punt més elevat. A més, una part del circuit entrarà en territori espanyol després del vistiplau dels propietaris de la muntanya de Tor, que van donar el seu ok, tal com va confirmar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari. Sobre la prova vertical, es farà al traçat habitual entre el telecadira Josep Serra i el Xalet Igloo, a 2.300 metres. Pel que fa als traçats, Ferrari va destacar que “les nostres muntanyes no són fàcils perquè no són prats i boscos, i tot i no ser molt altes, són molt escarpades”, i va agregar que “la nostra filosofia és no condicionar la muntanya, sinó adaptar-nos a la muntanya”. Per últim, Ferrari va assenyalar que “aprofitarem al màxim la poca neu que tenim, i podrem presentar un recorregut interessant per als esportistes”.

Andorra tindrà tres corredors a les curses de la Copa del Món, amb Adrià Bartumeu i Oriol Olm disputant la cursa individual de dissabte i la vertical de diumenge, i amb Arnau Soldevila corrent només la vertical.

Durant l’acte de presentació, el cap de Govern, Xavier Espot, va assenyalar que “l’esforç, l’experiència, la professionalitat i la il·lusió han fet que durant més d’una dècada ens puguem retrobar per presentar aquesta competició, que té com a escenari un dels paratges naturals d’alta muntanya més espectaculars del nostre país”.

tracking