Esquí Alpí

Andorra tanca el Borrufa amb dues medalles d'or i una de plata

Júlia Capdevila, Etna Pou, que va sumar el seu tercer or, i el segon lloc de Jan Visa, la cirereta al 32è Trofeu Borrufa

L'equip Andorra 1 va acabar segon per països al Trofeu Borrufa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tradicional jornada de cloenda i lliurament de premis a la plaça Major d’Ordino va suposar el fermall a una 32a edició del Trofeu Borrufa que ha resultat profitosa per als andorrans. La delegació tricolor va recollir fins a nou medalles –quatre d’or, quatre d’argent i una de bronze– i fins a nou podis en els quatre dies de competició. Dues de les medalles es van sumar ahir: a la Portella del Mig, Etna Pou es va penjar l’or en el gegant sub-16, fent el millor temps en la primera baixada i sent molt regular i mantenint-se en la segona, mentre que en la categoria masculina Jan Visa va aconseguir la medalla de plata. L’andorrà va ser el millor en la primera baixada, però en la segona va ser superat pel britànic Harrison Atkins. En la categoria sub-14, Júlia Capdevila va aconseguir l’or després de dominar les dues mànegues, i en nois el millor andorrà va ser Aleran Mitjana amb una quarta posició. Ainhoa Piccino, cinquena, i Paula Ledesma, quarta, també van pujar al podi. Pel que fa a la classificació per equips, l’Andorra 1 va finalitzar en la segona posició de la general per països amb un total de 285 punts, mentre que l’equip Espanya 1 va ser el vencedor de l’edició d’enguany amb un total de 348 punts. L’equip de França 1 va completar el podi amb una puntuació de 251, i Gran Bretanya amb 143 i Hongria amb 112 van ocupar el quart i cinquè lloc, respectivament.

Així, a la darrera jornada, Etna Pou va sumar un nou or –n’ha signat tres– a l’eslàlom sub-16 amb una marca d’1’11”83, seguida de l’espanyola Nur Torres (+1”53) i de la britànica Brooke Baxter (+1”58), que van ser segona i tercera respectivament. L’andorrana Ainhoa Piccino va aconseguir la cinquena posició (+2”93). En la categoria masculina, Luken Garitano, d’Espanya, va guanyar l’eslàlom sub-16 amb un registre d’1’06”75, seguit de l’andorrà Jan Visa (+0”67), que va sumar una nova medalla de plata. Max Black (+4”84), Marcel Pérez (+4”96) i Bernat Gil (+5”32) es van colar al top 10. En la modalitat sub-14 de gegant femení, Júlia Capdevila va ser la guanyadora amb un temps d’1’54”74 i va aconseguir així el darrer or de la competició per a Andorra, seguida de ben a prop per la francesa Sarah Mehay (+0”05), segona. Paula Ledesma (1’57”00) es va quedar a només dues centèsimes d’obtenir el bronze, Vicky Gallerani (+3”70) i Eloa Martins (+4”10) van entrar al top 10, mentre que Jana Ferrer (+4”11) va ser 11a.

En el gegant sub-14 masculí, l’andorrà Aleran Mitjana va acabar en la cinquena posició (1’54”06) en una prova que es va adjudicar el francès Clément Laugier, que va fer un temps d’1’51”45. Andorra va sumar tres top 10 més amb Aiden Grard (+2”96), Thomas Breitfuss (+3”16) i Guillem Rous (+3”33)

BALANÇ POSITIU

L’organització va valorar molt positivament l’edició d’enguany del Borrufa, amb grans resultats dels esquiadors andorrans i una meteorologia fantàstica. El director d’Ordino-Arcalís, Israel Ramonet, va explicar que “estem molt contents, sí, i les sensacions són molt bones. Ha anat força bé, s’ha respectat el calendari i tot el programa de proves, excepte el supergegant, i els resultats aconseguits fan perfilar una línia ascendent del nostre esport. Ja portem 32 edicions, gens malament”. Per part seva, el responsable tècnic de l’EEBE sub-16, Pol Carreras, va fer una valoració “positiva”, tot i que va exposar que “mai és suficient, perquè sempre en volem més”. El tècnic va explicar que “ens van costar una mica les primeres curses, perquè normalment el Borrufa els fa posar-se més pressió pel fet de voler-ho fer molt bé a casa”. A més, va deixar clar que guanyar el Team Event “va ser tot un orgull i molta eufòria i avui [per ahir] hem pogut acabar molt bé la setmana. L’any que ve esperem millorar encara els resultats”.

tracking