Reportatge

El tovalló més car del món

El tros de paper on Leo Messi va signar el primer contracte amb el Barça, que estava a una caixa forta del país, serà subhastat al març.

El tovalló on Messi va signar el seu primer contracte amb el Barça.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bocí de la història del Futbol Club Barcelona i del futbol mundial deixarà de ser a Andorra els propers mesos. Es tracta del tovalló en què Messi va signar el seu primer contracte amb el Barça fa més de 23 anys, que portava uns anys custodiat en una caixa forta de Crèdit Andorrà i que sortirà a subhasta el mes vinent. Corria el desembre del 2000 quan el llavors jove argentí i la seva família van reunir-se al Club de Tennis Pompeia amb Carles Rexach, en aquell moment secretari tècnic de l’entitat, i els representants de futbolistes Josep Maria Minguella i l’argentí Horacio Gaggioli. Messi havia fet una prova amb el Barça dos mesos abans, però el club no li havia donat resposta, i Gaggioli, intermediari de futbolistes, va arribar a amenaçar d’endur-se el futbolista al Reial Madrid. El club català va posar-se llavors les piles i el primer contracte entre Barça i Messi va segellar-se en un tovalló de paper abans que es pogués traslladar l’acord a un format oficial.

El tovalló va quedar-se en mans de Gaggioli, i el maig del 2017 va arribar al país quan el representant de futbolistes va instal·lar-se a Andorra, i va quedar custodiat en una caixa forta a Crèdit Andorrà. En diverses entrevistes, com en una al Diari el 2018, l’argentí va explicar que la seva voluntat era que el tovalló acabés al museu del Barça perquè “aquest paperet és el que ha canviat la història contemporània del Barça”. De fet, fins i tot va tenir converses amb el club, però es va descartar exposar-lo fins que Messi deixés el club o es retirés, perquè era un document confidencial.

Ara, però, la història farà un gir de 180 graus, i és que segons va explicar La Vanguardia, l’empresa Bonhams, subhastarà el tovalló entre el 18 i el 27 de març amb un preu de sortida de 300.000 lliures, uns 350.000 euros. Gaggioli no va voler confirmar detalls d’aquesta subhasta, que es produirà el proper mes, i se’n desentendrà, però va confirmar que es durà a terme. El Barça, immers en uns problemes econòmics galopants, no licitarà per aquest tresor, segons Catalunya Ràdio. En tot cas, el que queda clar és que Andorra perdrà un tovalló històric.

tracking