Lluita sense premi a Màlaga (92-86)

El MoraBanc perd contra l’Unicaja en un duel decidit al final

Derrota del MoraBanc contra el MàlagaACB PHOTO

El MoraBanc Andorra ha perdut contra l’Unicaja de Màlaga per 92-86 en un partit boig i amb alternatives que no s’ha acabat decidint fins al tram final, i que ha estat també marcat per una nefasta actuació arbitral amb errades a una i altra banda que ha posat la taca negativa a un magnífic espectacle de bàsquet. Al final, 14a derrota del curs en un partit on els tricolors més destacats han estat Montero i Harding amb 24 punts, i on els de Lezkano han fallat fins a 14 tirs lliures.

Els tricolors han arrencat bé, intensos en defensa, i sense deixar que l’Unicaja jugés gens còmode. Tampoc acabava de trobar una gran fluïdesa en atac, però els tricolors treien endavant les jugades amb bones accions individuals. Al darrere, però, els de Lezkano s’han carregat ben ràpid de faltes, mentre el duel transitava en un intercanvi de cops on han sortit victoriosos els tricolors després d’un 0-10 de parcial per tancar el primer quart 21-30. L’Unicaja ha respost amb un 5-0 de sortida que semblava capgirar el partit, però un Tyson Pérez extramotivat contra el que serà el seu futur equip, seguia mantenint per davant els del Principat. Els tricolors, seguien carregant-se de faltes de valent, però no només resistien, si no que marxaven per davant al descans 47-48.

A la represa han estat els locals qui s’han carregat de faltes ben ràpid, i una tècnica ha Ibon Navarro ha semblat donar-los ales, perquè els malaguenys han agafat la seva màxima diferència (59-52) després d’un 8-0 de parcial. Llavors ha aparegut Montero, amb nou punts seguits per tornar a posar els tricolors per davant just abans de deixar el parquet aparentment lesionat. Però era una falsa alarma, i el duel marxava amb el 71-70 just abans dels deu minuts finals. I encara gràcies per l’Unicaja, perquè el MoraBanc ha fallat set tirs lliures en el tercer quart. El Partit s’anava tensant poc a poc degut a la nefasta actuació arbitral (cap a totes dues bandes), i el públic local responia.

El més calent era a l’aigüera, i en un partit tant igualat, qualsevol mínima renda tenia el perill de fer-se definitiva, com el sis amunt (78-72) dels locals a sis minuts pel final. A tot això, el MoraBanc seguia fallant tirs lliures (més d’una desena), però s’ha enganxat al partit com una paparra posant-se a tres punts (84-83) a falta de 1’51”. Però al final, l’Unicaja ha demostrat perquè és un dels equips més en forma d’Europa, i s’ha acabat enduent la victòria.