Esquí de fons

Del Rio arriba al Mundial júnior amb ambició

S’estrena demà amb l’esprint estil patinador i farà dues curses més

Gina del Rio, en una cursa d'enguany.OLIVA SOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gina del Rio disputarà a partir de demà el Campionat del Món júnior d’esquí de fons, que se celebra a Planica, a Eslovènia, amb l’objectiu de donar-ho tot i demostrar tot el seu potencial contra les millors fondistes del món. La fondista del Principat arriba a aquesta cita en un gran estat de forma, tal com demostren els bons resultats de la Copa d’Europa júnior, en què és líder de la classificació general.

Del Rio va arribar a l’estació a mitjan setmana i ja ha anat realitzant sessions d’entrenament i d’activació per complementar la preparació que havia arrencat abans amb una estada a França. A Eslovènia, Del Rio disputarà un total de tres curses, amb l’esprint patinador demà al matí a partir de les 10.30 hores, la cursa de 20 quilòmetres estil patinador amb sortida en massa de dimecres i els 10 quilòmetres en estil clàssic que se celebraran divendres 9. L’andorrana ara tindrà de rivals les corredores habituals de la Copa d’Europa júnior (FESA Alpen Cup), més les potències més fortes del panorama de l’esquí de fons, com són els països escandinaus, que al Mundial de Planica arriben amb tota la seva artilleria.

La fondista ja va disputar l’any passat el Mundial júnior, llavors al Canadà, on va ser vuitena als 10 quilòmetres estil patinador, 16a als 20 quilòmetres clàssics i 18a a l’esprint en estil clàssic.

D’altra banda, en telemarc, Lucas Pagès espera tornar a competir a les Copes del Món d’Al, a Noruega, després d’una temporada “complicada” marcada per les lesions. Després de passar bona part del curs passat en blanc per un trencament del lligament del genoll, enguany va patir un esquinç al dit i una altra lesió, però ja està recuperat.

tracking