Esquí de fons

Segona medalla de Gina del Rio al mundial júnior

La fondista es penja el bronze als 20 quilòmetres estil patinador i suma la segona medalla en una cursa treballada

La fondista Gina del Rio amb la medalla de bronze, ahir a Planica.FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Gina del Rio segueix acumulant èxits al Campionat del Món júnior d’esquí de fons, que s’està celebrant a Planica (Eslovènia). Sidillunses va penjar la medalla d’or a la cursa esprint,ahir la fondista andorrana va ser tercera als 20 quilòmetres estil patinador enmass start, fent una nova demostració de talent i d’un estat de forma fantàstic. Del Rio va invertir un temps de 53’09”3 i va finalitzar a 21 segons de la guanyadora, la italiana Maria Gismondi (52’48”3), i a nou de la segona, la noruega Anniken Sand (53’00”3).

Una medalla de bronze signada amb sang i suor. L’andorrana va fer una cursa molt intel·ligent, mantenint el ritme del grup capdavanter, liderant a estones i controlant les rivals en tot moment. Al final, la prova es va decidir gairebé a l’última volta, després de molts quilòmetres amb el grup de davant molt compacte, quan Del Rio es va destacar amb la italiana Maria Gismondi i la noruega Anniken Sand. Finalment, la fondista de la FAE va ser tercera, després que la italiana marxés sola juntament amb la noruega, que també cedia terreny respecte a Gismondi. “Molta felicitat i tot plegat em sembla increïble. Em quedo sense paraules!”, va introduir Del Rio un cop finalitzada la prova. L’andorrana va explicar que “al principi hem pogut anar controlant la situació, però, de cop, a la cinquena volta s’han posat a tirar i m’ha donat una baixada. Tot i semblar que em desinflava he seguit i m’hi he pogut reenganxar i acabar tercera, però a les dues darreres voltes he patit”. L’entrenador, Xabier del Val, es va mostrar “molt content de com ha anat la cursa. Potser després d’una medalla d’or una de bronze pot semblar no tan important, però ha estat un carrerón de la Gina”. El tècnic va afegir que “les condicions eren molt dures, amb una neu cada vegada més lenta, i crec que ha esquiat molt bé, ha sabut estar tranquil·la i, quan ha fet falta, ha estat capaç de patir i treure forces d’on ja gairebé no en quedaven. Ha estat intel·ligent, no ha mirat enrere, ha anat cap al davant i ha assolit el podi”.

Per part seva, Laura Orgué, la directora d’esquí de fons de la FAE, va subratllar que Del Rio “ha demostrat que el resultat de l’altre dia no va ser casualitat, sinó que aquest és el seu nivell actualment. Si es miren les dues classificacions ella és l’única que està en el podi a les dues”. Orgué també va destacar que, el de Del Rio, ha estat “un resultat excepcional i una manera de competir molt valuosa”.

Després de recollir un botí esplèndid, una medalla d’or en la prova esprint i el bronze d’ahir en els 20 quilòmetres estil patinador mass start, el Campionat del Món júnior de Planica tindrà demà una nova cita per a l’andorrana, la darrera, els 10 quilòmetres individuals en estil clàssic.

tracking