Esquí Alpí

Sense Shiffrin

La lesió al genoll esquerre que va patir al descens de Cortina deixa definitivament a fora la líder de la general

L'americana Mikaela Shiffrin no podrà repetir aquest any els èxits aconseguits a Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera espasa del món de l’esquí alpí femení i gran referència del circuit, Mikaela Shiffrin, no competirà aquest cap de setmana a la Copa del Món de Soldeu. La nord-americana, líder de la classificació general i de la disciplina d’eslàlom, va anunciar la renúncia a participar en la prova andorrana, ja que es troba immersa en el procés de recuperació del genoll esquerre, malmès en una caiguda recent. Shiffrin es va lesionar durant un descens a Cortina d’Ampezzo (Itàlia) fa dues setmanes i a les seves xarxes socials va explicar que “encara que cada dia em trobo millor i m’estic recuperant bé, aquest cap de setmana no estaré esquiant a Andorra. Només necessito una mica més de temps per curar-me i tornar a estar en forma”.

Amb aquesta nova absència confirmada, la Copa del Món de Soldeu es queda sense quatre de les millors esquiadores del circuit, totes per lesió, en una temporada en què les lesions estan obtenint massa protagonisme. Shiffrin va explicar la decisió de noviatjar a Andorra, tot i que “no hi va haver danys importants al lligament i l’estructura dins de l’articulació del genoll sembla estar en bones condicions”. L’estrella mundial va apuntar que “encara he de tenir paciència i vull assegurar-me que el genoll estigui fort i que sigui completament capaç d’esquiar amb potència quan torni a la porta de sortida”. A banda de Shiffrin, tampoc competiran a Andorra l’eslovaca Petra Vlhova –quarta a la general i segona a eslàlom–, la italiana Sofia Goggia –cinquena a la general i líder de la disciplina de descens–, la canadenca Valérie Grenier –desena a la general i sisena al gegant– o la suïssa Corinne Suter. A més, altres grans noms de la disciplina en categoria masculina, com el noruec Aleksander Aamodt Kilde, el francès Alexis Pinturault i l’austríac Marco Schwarz, també han patit lesions greus aquesta temporada. Per a Shiffrin, el calendari, molt carregat, i el cansament són un motiu de pes sobre per què hi ha hagut tantes lesions. “Estic absolutament convençuda que la fatiga a hores d’ara de la temporada influeix en les lesions que hem vist recentment, inclosa la meva”, va afirmar.

BAIXA D’ÍRIA MEDINA

Les lesions també han esquitxat la representació andorrana a la Copa del Món i només hi haurà una participant a la gran cita, Carla Mijares que disputarà l’eslàlom. Íria Medina, finalment, no s’ha pogut recuperar i no serà al portilló de sortida. L’esquiadora arrossega una tendinitis al genoll i l’equip tècnic ha decidit no arriscar, ja que no es donen les circumstàncies idònies per fer front a una prova de l’exigència de l’Avet. “Pensem que podria competir, però el risc que correm que es pugui fer mal és molt alt per la duresa de la pista i de les condicions”, va exposar el director de la secció d’alpí de la FAE, Roger Vidosa.

Per la seva part, Medina va manifestar que es troba bé: “Ara ja puc esquiar i entrenar amb força normalitat, encara estic adaptant els entrenaments, però a poc a poc milloro.”

Malgrat que les absències de Shiffrin i altres cracks poden rebaixar sensiblement la prova, altres figures que aspiren a tot com la suïssa Lara Gut-Behrami –segona de la general, líder en eslàlom i gran favorita a Andorra–,la italiana Federica Brignone, la sueca Sara Hector –segona i tercera en la disciplina d’eslàlom– o l’austríaca Stephanie Venier tindran l’oportunitat de mesurar les forces a Soldeu.

TRET DE SORTIDA OFICIAL AMB EL SORTEIG DE DORSALS

La Copa del Món d’esquí alpí apuja el teló oficialment aquesta tarda amb l’acte del sorteig de dorsals. A partir de les 18.30 hores, a l’Abarset es realitzarà l’esdeveniment on es coneixerà l’ordre dels dorsals de les 15 millors esquiadores de la disciplina de gegant, que hauran de competir demà a la pista Avet de Soldeu. Una bona oportunitat perquè el públic pugui gaudir ben a prop de les estrelles del circuit i un gran espectacle de llums i, a més, hi ha programat des de les 16.00 fins a les 22.00 hores un après-ski amenitzat per Lunnas i Patricia Mantovani.

tracking