Esquí de fons

Del Rio signa la plata i un triplet històric

La fondista acaba segona als 10 km clàssics i marxa de Planica amb tres medalles i l’admiració de tothom

Gina del Rio amb les tres medalles aconseguides a Planica, ahir.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una nova mostra de talent i confiança, i com a confirmació del que és i, sobretot, del que pot arribar a ser, Gina del Rio va recollir la tercera medalla als Campionats del Món júnior de Planica (Eslovènia). Una competició que ja és història per a l’esport andorrà i per a una Del Rio que va exposar en la tercera cursa que té un present i un futur fantàstic. La fondista, de 20 anys, es va penjar ahir la plata als 10 km individual en clàssic, després d’haver-se penjat l’or a la cursa esprint i el bronze als 20 km mass start. Tres medalles en tres curses i l’admiració d’esportistes i tècnics d’arreu del món.

La plata als 10 km individuals en clàssic va ser també molt treballada. Després de les tres voltes a un circuit de 3,3 quilòmetres, l’andorrana va finalitzar la cursa en segona posició amb un crono de 26’48”6, a 8,5 segons de la sueca Evelina Crusell, que es va imposar amb 26’40”1. El podi el va tancar, en tercera posició, la noruega Anniken Sand, a 23,4 segons de Crusell. Del Rio sortia amb el dorsal 7 i començava ja d’inici a marcar els millors temps. Al quilòmetre 1,85 Del Rio era el millor temps, seguida per la italiana Iris de Martin, que al final seria setena, i tercera era aquí la sueca Crusell, a un segon. Al quilòmetre 3,3, l’andorrana mantenia el seu avantatge sobre Crusell, amb 0”9, i De Martin marxava a 3”, però en el quilòmetre 5 Crusell es posava per davant amb 4,2 segons respecte a Gina, que passava a ser segona, mentre que la tercera era Sand. En el quilòmetre 7,3 les posicions es mantenien, amb Crusell primera, a 8,3 segons Del Rio i a 19,7 Sand. Al final, en meta Gina del Rio mantenia la distància amb Crusell, que guanyava, i allunyava uns segons Sand, que acabava tercera a 23,4”.

La fondista, molt contenta, va explicar que “eren tres voltes de 3,3 quilòmetres i he intentat sortir amb cap sabent que era una cursa dura, i vigilant a les baixades perquè la pista estava perillosa. Però crec que l’he sabut gestionar bastant bé i al final em quedaven forces per arribar. També tenia molt bons esquís, i això m’ha permès fer totes les pujades bé, i els plans i baixades també”. Del Rio no amagava la felicitat i va comentar que “estic molt contenta de la feina, això és una feina de tots. Crec que som un gran equip i espero poder donar la talla quan passem de categoria. Mai t’esperes això, vens amb expectatives, tothom vol guanyar, però mai t’esperes això, almenys jo”. Per al tècnic, Xabier del Val, va ser “una alegria immensa”. “Em sembla increïble que marxi del Mundial amb tres medalles. Amb el temps ens adonarem del valor que té, perquè és una passada i és difícil posar paraules a tot això”. La directora de la secció de fons de la FAE, Laura Orgué, va asseverar que “ha sigut la corredora més regular de la competició, i demostra una classe, un nivell, una realitat i un potencial futur impecable”.

tracking