Esquí Alpí

Tret de sortida a la Copa del món

La boira obliga a cancel·lar el reconeixement de la pista Avet, però l’organització confia a fer la cursa d’avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món d’esquí alpí torna al país amb la disputa d’un gegant i d’un eslàlom femení, i ho fa mirant el cel. Tot i l’excel·lent estat de la pista Avet de Soldeu des de fa dies, la poca visibilitat per la boira va obligar la FIS a suspendre les dues baixades d’inspecció que hi havia programades durant la jornada d’ahir al sector de Grandvalira. Les previsions per a la matinada i el matí d’avui tampoc són del tot encoratjadores, ja que hi podria haver fins a 20 centímetres de neu nova, que complicarien les condicions. En tot cas, l’organització ja té tots els equips tècnics preparats i disposa d’una experiència demostrada amb escreix per fer front a situacions imprevisibles i poder tirar endavant les curses de manera excel·lent. Aquesta serà, a més, una nova prova de foc per a la candidatura del Mundial 2029.

L’agenda de competició a la pista Avet constarà d’un gegant avui (10.30 hores la primera mànega, i 13.30 hores la segona) i d’un eslàlom demà amb els mateixos horaris. Pel que fa a la cursa d’avui, la principal favorita és la suïssa Lara Gut-Behrami, que buscarà una victòria que li permetria sortir d’Andorra com a líder de la classificació general després de la baixa per problemes al genoll de Mikaela Shiffrin. L’Avet estrenarà a més un nou traçat, que consisteix en una modificació de la sortida. En aquest tram, per sota del primer mur, s’ha incorporat una plataforma perquè la pista tingui més pendent i, per tant, les corredores comencin el traçat amb més exigència tècnica i a més velocitat.

INICI AMB EL SORTEIG

L’acció va arrencar ja ahir a la tarda amb el sorteig públic de dorsals per a la cursa de gegant que va celebrar-se a l’Abarset, on les 15 millors del món van poder fer-se un bany de masses amb l’afició i on els joves dels clubs del país també hi van ser presents. Marta Bassino, Thea Louis Stjernesund i Federica Brignone seran les primeres a sortir, mentre que la líder, Lara Gut-Behrami, ho farà amb el dorsal 7.

JOAN VERDÚ, AMB EL DORSAL 4 A BANSKO

Joan Verdú disputarà avui la Copa del Món de gegant a Bansko, Bulgària, on arrencarà amb el dorsal 14 a la primera mànega. Després de la setena posició al gegant nocturn de Schladming i d’haver estat anteriorment cinquè a Alta Badia i tercer a Val-d’Isère, l’esquiador vol mantenir el seu bon estat de forma a terres búlgares. La primera mànega està prevista a partir de les 9.30 hores, i en cas de classificació entre els 30 millors, la segona baixada arrencarà a les 12.30 hores. Sobre la cursa a Bansko, Verdú va manifestar que “ja som a Bansko des de dijous, i avui [ahir per al lector] hem fet un minientrenament a Bansko, a pista, amb molt bon feeling”. A més, l’esquiador va destacar que “ja ho tenim tot preparat, amb moltes ganes d’afrontar el gegant, i crec que pot ser una bona cursa perquè està tot alineat i anirem a buscar bastant gas”. Verdú és sisè a la general de la Copa del Món amb 141 punts, i voldrà seguir entre els millors del món. Qui no serà finalment a Bansko és Àxel Esteve, que havia de disputar l’eslàlom de demà per seguir agafant ritme i experiència a la Copa del Món, tot i que fa uns dies va patir una grip que va deixar-lo tocat, i encara no està del tot recuperat per competir.

tracking