Esquí Alpí

Espot fa 'lobby' a Madrid per aconseguir el Mundial

Presenta la candidatura a diplomàtics de 20 països amb Hidalgo

Espot, durant la presentació a Madrid.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va reunir-se ahir a Madrid amb els representants diplomàtics d’una vintena de països amb dret a vot al consell de la FIS, per presentar-los la candidatura d’Andorra a ser seu del Campionat del Món d’esquí alpí del 2029. Juntament amb el director general de la candidatura, David Hidalgo, el cap de Govern va ressaltar els punts forts d’Andorra 2029, fent èmfasi que es tracta d’un projecte de país, i que ve d’una feina col·lectiva de molts anys que ha implicat institucions públiques, pistes d’esquí, federacions esportives i bona part del teixit empresarial d’Andorra.

Durant la seva exposició, Espot va recalcar que “tenim la capacitat d’oferir tot un país a peu de pistes”, i juntament amb Hidalgo van recordar que Andorra compta amb infraestructures d’alt nivell. Per últim, el cap de Govern va posar èmfasi en la capacitat d’acollida d’Andorra en l’àmbit turístic, a més de posar en valor els pioners i pioneres del món de l’esquí al país.

Amb la capacitat organitzativa de sobres demostrada, la candidatura esgota els últims mesos amb la campanya de comunicació a la recerca dels vots necessaris per ser seu, en unes votacions que habitualment tenen molt més d’aspecte polític que no pas esportiu.

La votació per saber si Andorra és seu del Mundial 2029 arribarà el 4 de juny i es farà al congrés de la FIS a Reykjavík (Islàndia).

tracking