Futbol

L'FC Andorra rep el Vila-Real B sense marge d'error

L’FC Andorra, a quatre punts de la salvació, rep un rival directíssim, el Vila-real B, per negociar un triomf vital

L'FC Andorra rep el Vila-Real B sense marge d'error

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Parlar de finals a falta de 16 jornades, a banda de ser un tòpic massa grapejat, acostuma a ser agosarat. El repte d’aquesta tarda a l’Estadi Nacional, però, s’hi acosta bastant i el partit contra el Vila-real B (16.15 h) és gairebé de caixa o faixa tot i quedar encara 48 punts per sumar. La situació colla l’FC Andorra, a quatre punts de la permanència, enfangat fins als turmells amb sis derrotes consecutives i quatre partits sense fer un gol.

El que hauria de semblar dramàtic i un context ple dels núvols més negres, el vestidor tricolor i l’staff ho agafa com una pedra més –aquesta majúscula i molt pesant– en el tortuós camí per segellar la salvació i amb un esperit optimista digne d’estudi i d’elogis. “Tenim moltes ganes de tornar a guanyar i hi estem molt a prop. Nosaltres ho posarem tot per fer un gran partit i sumar els tres punts, que ja ens ho mereixem”, va exposar el tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia. El rival és un altre dels equips immersos en la lluita més aspra, la de sortir del pou, un Vila-real B –enemic íntim i ja molt conegut– amb Iker Álvarez de Eulate i Altimira a les seves files i amb cinc derrotes consecutives lluny de La Ceràmica a la motxilla. “No podem posar excuses, ens toca jugar contra ells i ens coneixem molt bé. Hem analitzat els seus partits i estem enfocats en allò que som i allò que podem tornar a posar al camp. Les sensacions són força bones i acceptables perquè, excepte el dia del Racing, cap rival no ens ha passat per sobre. El futbol està sent una mica cruel i tenim moltes ganes de girar la situació”, va comentar el tècnic tricolor.

EL SEU FUTUR, MOLT CLAR

Sarabia es va mostrar receptiu a la bateria de qüestions al voltant de la situació de l’equip i del seu futur. “Intento estar al marge d’aquest tipus de coses, he viscut molt i sé que és part d’aquest món. Com menys em desviï per aquestes coses més m’ajudarà a centrar-me en allò que realment pugui ajudar l’equip”. Ara bé, també va reconèixer que, donada la mala dinàmica, “si algú del club, sigui qui sigui, no pensés que això passa per canviar d’entrenador serien extraterrestres”, però que “que quan fas l’anàlisi freda i basada en realitats t’adones del que fem, i durant aquest període el nostre ha estat un camí eficaç”. Per a l’enfrontament davant el Vila-real B seguiran sent baixa per lesió Martí Vilà i Almpanis.

MÉS QUE TRES PUNTS

El filial groguet també arriba a Andorra necessitat. L’equip de Miguel Álvarez es troba fora de les places de descens però amb els mateixos 28 punts que suma l’Alcorcón, que és l’equip que marca el lloc dels equips que caurien a Primera RFEF. “És un partit de més de tres punts, perquè hi ha el gol average en joc i pot tenir un pes important a final de temporada”, va apuntar Álvarez, que va afegir que“tots dos equips ens coneixem perfectament, perquè ens hem enfrontat moltes vegades. Serà un partit molt competitiu en què cadascú amb les seves armes intentarà emportar-se el partit”. Carlos Romero per lesió i Ontiveros, un dels futbolistes més diferencials i que haurà de complir cicle de sanció, seran baixa.

GERARD PIQUÉ TAMBÉ DEMANA EL SUPORT DE L'AFICIÓ

La importància del partit davant el Vila-real B també ressona a la part més alta de la cúpula de l’FC Andorra. Durant la setmana, amb el lema “Junts ho aconseguirem”, el club ha emès un vídeo motivador a les xarxes que crida l’afició a apropar-se al recinte de la Baixada del Molí. No és aliè a la necessitat Gerard Piqué, qui amb una piulada (“Dissabte us necessitem a tots! Hem d’omplir l’Estadi nacional per animar l’equip!”) ha mostrat, un cop més, la seva implicació.

tracking