Esquí Alpí

Cande Moreno haurà de passar pel quiròfan i diu adeu a la temporada

L’esquiadora serà operada dimarts vinent després de la caiguda que va patir a Cortina d’Ampezzo al gener

Cande Moreno, i el seu tècnic Simon Bastelica.AG. ZOOM

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Cande Moreno haurà de passar pel quiròfan i diu adeu definitivament a la temporada després de la caiguda que va patir a la Copa del Món de descens de Cortina d’Ampezzo el passat 27 de gener. L’esquiadora va lesionar-se a Itàlia després d’impactar contra les tanques de protecció a la cursa, i a conseqüència d’aquest cop, va fer-se mal al genoll dret.

La caiguda va afectar-li el lligament lateral, i durant les últimes setmanes havia estat treballant per recuperar-lo, tot i que amb el cop també va quedar-li afectat el lligament creuat anterior, que no estava trencat, però també havia quedat tocat. Arran d’això, i davant de la impossibilitat que se li regeneri de manera natural, la decisió presa per l’equip mèdic va ser el de passar pel quiròfan en una intervenció programada pel dimarts que ve. A causa d’aquesta operació, Cande Moreno haurà d’acabar abans d’hora la temporada de competició, i arrencarà el procés de recuperació, que es preveu que s’allargui fins abans de l’inici del curs vinent.

L’esquiadora va pronunciar-se a les xarxes socials, on va manifestar que “és una notícia dura perquè em sento bé, no tinc dolor, i creia que no faria falta operar-me”, i va afegir que “la salut és el primer, només tenim un cos, i l’hem de cuidar”.

Moreno ha tingut un curs complicat enguany, en què ha disputat vuit Copes del Món amb set curses que no ha acabat, i amb un 50è lloc com a millor resultat.

MIJARES NO ACABA EL SEGON ESLÀLOM DE LA COPA D'EUROPA

Carla Mijares no va poder completar el segon dels eslàloms de la Copa d’Europa de Malbun (Liechtenstein) després de quedar fora de combat a la primera mànega. L’esquiadora va arrencar amb el dorsal 46 de 85 participants, i va marcar el 34è millor temps al primer punt cronometrat. Després, però, no va poder mantenir-se al traçat en una pista amb condicions més complicades que a la cursa de dimecres. D’altra banda, el mal temps va obligar a cancel·lar el gegant NJR, que estava programat a Alleghe (Itàlia), i en el qual estava prevista la participació de la resta de l’equip femení, amb Íria Medina i Clàudia Garcia, i també amb els joves de l’equip EEBE sub 19, Pirmin Estruga, Eric Ebri i Marc Fernández.

tracking