Futbol

L'Andorra busca data per al partit suspès per l'incendi

L’incendi d’un edifici a València obliga a suspendre el duel que l’FC Andorra havia de jugar contra el Llevant

Minut de silenci dels jugadors del Llevant.LUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra no jugarà aquesta nit a València contra el Llevant després que la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) ajornés el partit a causa del greu incendi que va produir-se dijous al vespre a la capital del Túria i que va posar fi a la vida de nou persones. El conjunt valencià va demanar la suspensió del duel a les autoritats futbolístiques del país veí, i el conjunt tricolor va mostrar la seva comprensió i voluntat de col·laboració des del primer moment, demostrant que enmig d’una situació com aquesta, amb una ciutat en xoc, hi ha coses molt més importants que un partit de futbol. Als volts de la una del migdia, la federació espanyola va confirmar l’ajornament al·legant “motius de força major degudament acreditats” i “causes excepcionals”.

En un comunicat, l’FC Andorra va “mostrar tot el nostre suport als afectats pel terrible incendi”, a més d’“entendre perfectament que en aquests casos el futbol passa en un segon pla”. També va pronunciar-s’hi el tècnic Eder Sarabia, que va expressar “tota la força i el suport als afectats a l’incendi del barri de Campanar a València” a les xarxes socials, també el futbolista nascut a Vila-real, Diego González, que va mostrar-se “consternat per la tragèdia. Tot el meu suport a tota la gent de València i als veïns de la nostra Comunitat”.

BUSCANT NOVA DATA

Tant el Llevant com l’FC Andorra tindran fins dimecres a les 14.00 h per suggerir una data de mutu acord al comitè de competició de la RFEF, i en cas de no acordar-ne cap, serien les autoritats federatives les encarregades d’establir el nou calendari.

Tenint en compte que els clubs tenen fins dimecres per proposar una nova data, sembla difícil que el partit pugui jugar-se la setmana vinent, ja que el Llevant juga el dissabte 2. La següent setmana tampoc es podria jugar el partit, perquè l’FC Andorra juga el diumenge 3 i torna a fer-ho el divendres 8, i s’invalida així aquell dimarts o dimecres, perquè no es complirien les hores de descans obligatòries entre partits.

L’opció més plausible seria el dimecres 13 de març: l’FC Andorra vindria de jugar divendres, i no tornaria a fer-ho fins al dilluns 18. Aquells dies el Llevant juga el diumenge 10, i posteriorment el dissabte 16. Si no, caldria anar a finals de març.

TRAGÈDIA

Deu persones mortes en l'incendi Deu persones van perdre la vida al tràgic incendi en dos edificis del barri del Campanar de València de dijous al vespre, segons l’últim balanç de les autoritats del país veí. La policia científica va trobar nou cadàvers durant la jornada de divendres, però avui al matí han trobat un desè cos sense vida en un dels pisos de l'inmoble. La tragèdia va afectar també directament el Llevant, ja que entre les persones mortes hi havia una família amb un matrimoni, un fill de dos anys i un de 15 dies, amb dos dels membres abonats al club. Les autoritats i els cossos de seguretat i especials continuen treballant en la investigació per conèixer les causes d’un incendi que va arrencar a la vuitena planta de l’edifici.

tracking