Esquí Alpí

L'esquena impedeix a Verdú acabar la Copa del Món

Les molèsties físiques li impedeixen disputar la segona mànega a Palisades Tahoe després de ser 22è a la primera baixada

Verdú, a la primera mànega de la cursa de Palisades Tahoe.AGENCE ZOOM

L’esquena va deixar fora de joc Joan Verdú a la Copa del Món de gegant de Palisades Tahoe, i és que el dolor va fer que l’esquiador optés per no disputar la segona mànega de la cursa després d’haver estat 22è a la primera baixada i haver aconseguit el passi a la segona ronda. Verdú va intentar donar-ho tot, però finalment li va ser impossible continuar i disputar la segona de les mànegues. L’esquiador arrossegava aquestes molèsties a l’esquena des de feia uns dies. De fet, divendres va optar per descansar en lloc d’entrenar per provar d’arribar fresc a la cursa d’ahir.

Tot i disputar la primera mànega, finalment al descans entre les dues baixades va prendre la decisió de no disputar la segona mànega. Verdú treballarà ara per poder continuar amb el calendari previst, i disputar amb les màximes garanties les dues proves de la Copa del Món que hi ha previstes per la setmana vinent.

Abans d’aquestes molèsties a l’esquena, Verdú havia estat 22è a la primera mànega a 2”49 del temps del suís Marco Odermatt. L’esquiador, que sortia amb el dorsal 15, va tenir un inici dolent, possiblement pels problemes físics, ja que va fer el 53è millor temps de 56 esquiadors al primer parcial, tot i que després va anar trobant-se més bé a la pista i millorant els seus parcials fins a acabar en 13è lloc quan va passar per l’arribada, baixant a la 22a posició, un cop van completar la cursa tots els corredors.

TRAM FINAL DE CURS

El calendari de la Copa del Món de gegant no perdona, i enceta ara el tram final amb tres proves més en tot just els primers nou dies del mes de març. A l’espera de com evolucioni Verdú dels problemes a l’esquena i de si pot competir, la setmana que ve el circuit mundial segueix en terres americanes. Hi ha programades dues Copes del Món a Aspen (Colorado).

La primera serà el divendres 1 de març (amb la primera mànega a les 18.00 i la segona a partir de les 21.00, hora andorrana), en una cita que no estava prevista inicialment al calendari, i que servirà per recuperar la prova que no es va poder fer a l’octubre Sölden, a l’inici de la temporada. L’endemà, el dissabte 2 de març, amb els mateixos horaris, es disputarà la cursa que estava programada a Aspen. Així doncs, si pot competir, Verdú tancaria la gira dels Estats Units en una estació inèdita per a ell en competició (aquesta setmana hi ha estat entrenant), ja que no s’hi corria una Copa del Món de gegant des del 2017, quan van fer-se les finals d’aquell any.

Després de les tres curses al continent americà, i gairebé sense descans, la Copa del Món tornarà cap a Europa, concretament a Eslovènia, on el dissabte 9 hi ha programada l’última Copa del Món de gegant de la temporada regular a l’estació de Kranksja Gora. Verdú sí que té experiència en aquesta estació en curses del circuit mundial, ja que la passada temporada va disputar-ne dues. En una va ser 18è i va segellar la seva classificació per a les finals de la Copa del Món de Soldeu i el Tarter, i l’altra no la va completar. Si tot va bé, l’esquiador de la FAE tindrà una setmana després l’última cursa de la Copa del Món de la temporada. El 16 de març està prevista la cita de gegant de les finals de la Copa del Món de Saalbach, a Àustria, sempre que acabi entre els 25 millors a la general en aquesta disciplina.

UNA FORTA NEVADA AJORNA L'ESTRENA DE JORDINA CAMINAL A LA COPA DEL MÓN

La forta nevada caiguda a Val di Fassa (Itàlia), va obligar a suspendre el primer supergegant de la Copa del Món, en el que havia de ser l’estrena de Jordina Caminal al circuit mundial. L’estació italiana va rebre fins a 70 centímetres de neu nova, fet que va impossibilitar l’oportunitat de disputar la primera de les curses programades. L’organització de la Copa del Món va treballar al llarg del dia d’ahir i de la matinada perquè avui pugui celebrar-se el segon dels supergegants programats. La cursa està prevista a les 11.00 hores, i Jordina Caminal sortirà amb el dorsal 52. D’altra banda, l’equip EEBE sub 19 de la FAE va participar al gegant CIT de Pila amb Pere Cornella, amb un 43è lloc, com a millor classificat. A més, Salvador Cornella va ser 44è, Eric Ebri va acabar el 49è, Maià Font va ser 54è i Martí Llort 56è.