Futbol

Trista batalla campal en un partit entre equips filials

El partit entre l’FC Santa Coloma B i l’Atlètic Escaldes B acaba amb agressions i una vintena de persones involucrades

El partit entre els filials de l'FC Santa Coloma i l'Atlètic Escaldes va acabar de la pitjor manera.INSTAGRAM FC SANTA COLOMA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El partit de la jornada 12 de la Lliga Unida entre els filials de l’FC Santa Coloma i l’Atlètic Escaldes va acabar amb una trista batalla campal que va involucrar més d’una vintena de persones, entre jugadors, aficionats i tècnics. L’enfrontament, que va finalitzar al minut 94 amb el resultat de 2 a 2 –un abans del que havia establert l’equip arbitral, encapçalat per Daniel Miguel Cerqueira– es va escalfar seriosament a partir del minut 77, quan el conjunt escaldenc va igualar el partit. A partir d’aquí s’accentuen els retrets entre jugadors, també per part del públic, i el joc subterrani, i l’ambient queda enrarit definitivament fins que, al quart minut de l’afegit, l’espurna salta i es produeix el lamentable ball de bastons.

Enmig de la batussa, el tècnic de l’FC Santa Coloma B, Germán Canal, que es trobava a la graderia per estar sancionat de la jornada anterior, salta al camp per, segons la seva versió, “separar la gent” i dona un cop de puny a un dels jugadors de l’Atlètic Escaldes, Leo Fernández, que, curiosament, és el fill de l’entrenador del filial escaldenc. Juan Carlos Ruiz, responsable de la base de l’FC Santa Coloma i que va exercir com a entrenador per la sanció de Canal, explica que “hi va haver una entrada forta d’un jugador de l’Atlètic Escaldes [Marcel Arpon], que acaba expulsat per doble groga, i després agafen pel coll un jugador nostre [Raúl González], que respon amb una empenta, i allà s’origina tot”.En aquest punt és quan apareix en escena Germán Canal, i Ruiz confirma que “quan baixo al camp veig el cop de puny del nostre entrenador [Canal] a un jugador de l’Atlètic Escaldes [Leo Fernández]”, una agressió que, curiosament, l’acta no reflecteix. El document arbitral recull “un intent de donar un cop de puny” i que Canal “va intentar donar un cop de peu al cap al jugador que era a terra” [el mateix Leo Fernández]. L’exporter i tècnic colomenc assegura estar passant-ho “molt malament amb tot el que s’ha dit” i remarca que va baixar “a separar la gent, no a agredir, quan dos jugadors de l’Atlètic Escaldes es llencen a sobre d’un jugador nostre”. Canal defensa que “just quan això passa no entenc el perquè, però no recordo res. No recordo haver colpejat a ningú i quan torno a tenir consciència estic dret i veig com un jugador vol venir a agredir-me”. A més, afegeix que “no sé si vaig perdre el cap, però no recordo haver agredit a ningú”, però comenta que està “molt penedit de tot el que ha passat i, sobretot, si realment he agredit”.

CANAL SERÀ EXPULSAT

El que és evident és que l’incident ha deixat molt tocat el tècnic, que es troba gairebé fora de l’entitat. L’FC Santa Coloma ha de reunir-se properament per analitzar els fets i prendre una decisió definitiva, però tot fa indicar que l’entrenador serà acomiadat. “Ara, de moment, Germán està suspès de la seva activitat i la decisió està congelada, però el que va fer, perquè ho vaig veure, no es pot tolerar i com a club malmet la nostra imatge”, apunta Ruiz. Per part seva, l’entrenador de l’Atlètic Escaldes B, Javier Fernández, i pare del futbolista agredit va confirmar al Diari que “per la nostra part no farem cap denúncia. El cop va ser fort i va deixar al jugador una marca al cap evident, però no va anar a més ni hi va haver cap lesió gaire important. Em sap greu, perquè la meva relació amb Canal ha estat sempre cordial”. Sobre els fets, Fernández explica que “evidentment no justifico res del que va passar, però nosaltres només vam respondre a les provocacions, sobretot d’un jugador concret amb insults racistes i xenòfobs cap a dos jugadors nostres [Sebas Cortés i Idriss Rashid]”.

ELS FETS

L’AT. ESCALDES B EMPATA

El filial colomenc iguala el partit al minut 77 i, segons asseguren els presents, a partir d’aquí tot es va escalfar de manera preocupant.

MINUT 94

El detonant de la batussa: una forta entrada d’Arpon, de l’Atlètic Escaldes, a Raúl González, a qui després agafen pel coll i que respon amb una empenta.

INVASIÓ DE CAMP

Gent de la grada baixa al terreny de joc, amb intencions diverses, i comença el trist ball de bastons.

AGRESSIÓ DE CANAL

El tècnic de l’FC Santa Coloma dona un cop de puny al jugador de l’Atlètic.

tracking