Futbol

Un mes de març decisiu

L’FC Andorra afronta en els propers 30 dies sis partits, quatre contra rivals directes, i tres a l’Estadi Nacional

Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de Jandro Orellana contra el Leganés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit de diumenge contra el Valladolid a l’Estadi Nacional esdevindrà en el tret de sortida d’un frenètic i, segurament, decisiu mes de març per a l’FC Andorra. Després de 15 dies sense competir per l’ajornament del duel al Ciutat de València davant el Llevant, l’equip tricolor encetarà amb la visita del Pucela un tram de compromisos que definiran, en bona part, el destí del grup d’Eder Sarabia en la Segona Divisió. Serà un mes de març clau, amb sis partits i quatre d’ells davant rivals directes en la lluita per la permanència. 18 punts en joc i, traient la calculadora, amb l’obligació de sumar-ne almenys 12 per seguir viu.

L’FC Andorra és penúltim, amb 25 punts, i es troba a sis de la salvació, que marca el Cartagena, amb 31. El marge d’error ja és mínim i el primer obstacle serà diumenge a casa contra el Valladolid (14.00 h), un equip de la part alta i amb aspiracions ben diferents, però amb les mateixes necessitats. El migcampista tricolor, Sergio Molina, va apuntar que “aquest tipus d’equips ens van bé, són equips valents que ens venen a pressionar i els costa contra nosaltres. A més, som un equip que a casa es mostra fort”. Després del partit contra el Valladolid, toca desplaçar-se a Osca, rival directe, i València per jugar el dia 13 de març el partit ajornat davant el Llevant. Superats aquests tres partits, arriba la segona meitat del mes, gairebé definitòria, i on recau una part ineludible de l’objectiu amb tres duels davant tres rivals directes; sumar i que els altres no ho facin, els típics partits que tenen un valor de sis punts: Amorebieta i Mirandés a l’Estadi Nacional i Cartagena a Cartagonova. Punts innegociables i vitals per seguir amb les constants vitals. “El que hem de fer ara és remar tots en la mateixa direcció i tirar la situació endavant. No hi ha més” va explicar Molina que, en aquest sentit, va afegir que “el més important en enfocar-nos en nosaltres perquè, realment, depenem de nosaltres mateixos per superar la situació”.

CONFIANÇA EN SARABIA

El vestidor tricolor és conscient de la dificultat del repte i que tot passa per estar junts. Tot i trobar-se a sis punts de la salvació i portar tres mesos sense guanyar, només dues victòries als darrers 15 parttis i sumats 7 de 30 punts, l’equip confia absolutament en la feina que s’està fent i en l’ascendència del tècnic, Eder Sarabia: “Estem amb el míster al 100 %” va exposar de forma clara Molina. L’Andorra només ha guanyat sis partits de 27 i sembla estar abocat a traçar un ritme gairebé de play-off d’ascens si vol segellar la permanència i sumar en 15 jornades els mateixos punts –25– que ha fet en tot el que portem de lliga. La clau passa per superar aquest mes de març i, sobretot, de sumar contra els rivals més directes ja que la salvació amb 50 punts sempre sembla assegurada.

tracking