reportatge

Bàsquet i futbol coincidiran per la negativa de LaLiga

El descuit i la deixadesa de LaLiga provocarà el solapament dels partits que el MoraBanc (12.30 h) i l’FC Andorra (14.00 h) han de disputar aquest diumenge com a locals.

L'Estadi Nacional i el Poliesportiu estaran aquest diumenge més comunicats que mai.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

MoraBanc i FC Andorra coincidiran aquest diumenge, per primer cop en el que va de temporada, jugant com a locals, i fent-ho gairebé a la vegada, contra dos dels rivals més atractius dels respectius campionats. El conjunt de Natxo Lezkano rebrà a les 12.30 al Poliesportiu el recent campió de la Copa del Rei, el Reial Madrid, mentre que l’FC Andorra s’enfrontarà a partir de les 14.00 hores a l’Estadi Nacional al Valladolid, propietat de l’exfutbolista Ronaldo Nazario. Aquesta no serà la primera vegada en què coincideixin dos partits, ja que el 5 de novembre del 2022 ja va haver-hi duels a les dues instal·lacions de la Baixada del Molí, i a més a la mateixa hora. Però la de diumenge serà la primera vegada en què passi amb tots dos conjunts en competició professional (els mitjans logístics de la LEB no són els mateixos que els de l’ACB).

Totes dues entitats van parlar a principi de temporada per intentar evitar aquestes coincidències un cop es coneixen els calendaris. L’ACB publica tots els horaris de cop a l’estiu, i LaLiga els va establint aproximadament un mes abans de cada duel. I aquí precisament arriba el problema, perquè les males llengües expliquen que aquesta coincidència es deu a un descuit, o per què no dir-ho, a una negligència. En principi, el partit de la segona volta entre MoraBanc i Madrid havia de ser a la capital espanyola, però l’ACB va anunciar al setembre el canvi d’ordre dels partits, i les fonts consultades apunten que LaLiga no va assabentar-se d’aquesta permuta i que d’aquí ve la coincidència que hi haurà diumenge. L’FC Andorra va demanar el canvi de data o d’hora a la patronal, però sense èxit.

LALIGA NO ESCOLTA RAONS

Davant d’aquesta problemàtica, tant l’FC Andorra com el MoraBanc i les seves respectives productores, Mediapro inclosa, van remetre diversos informes negatius a LaLiga per explicar les dificultats logístiques que suposa fer coincidir els dos esdeveniments. La patronal, tot i recollir les queixes, no va escoltar raons i es va negar a moure, no només de dia, sinó també d’horari, el partit de l’FC Andorra contra el Reial Valladolid, exhibint una inflexibilitat que en altres casos i depenent dels equips implicats no ha mostrat. Ara bé, tot i aquesta coincidència, els partits podran disputar-se sense cap problema, més enllà d’un augment d’efectius de la policia i del servei de circulació de la capital. El cos d’ordre va explicar al Diari que la unitat de seguretat ciutadana es farà càrrec del dispositiu del futbol, i que la unitat d’intervenció tècnica ho farà amb el bàsquet. A més, el comú de la capital també preveu, en principi, una jornada relativament tranquil·la, i és que tots dos cossos coincideixen en el fet que l’entrada i sortida dels aficionats dels dos recintes no serà a la vegada, i Reial Madrid i Valladolid no estaran representats per un nombre important de seguidors, fet que facilitarà els dispositius. En tot cas, el servei de circulació té previst tallar al trànsit tot el carrer de la Baixada del Molí si fos necessari en funció de l’afluència.

tracking