Futbol

El moment de reaccionar

L’FC Andorra rep el Valladolid en cerca d’un triomf que es resisteix des del desembre

Entrenament de l'FC Andorra, al Comunal.FCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant tornem-hi. L’FC Andorra torna a la competició després de no jugar des del 17 de febrer, i rebrà un dels ossos de la Segona Divisió, el Valladolid. Després de no poder jugar dissabte passat a València contra el Llevant, els tricolors arriben al duel d’aquest migdia (14.00 hores, Estadi Nacional), amb un objectiu clar: guanyar. I és que tot i que encara queda molt per fer en aquesta temporada (45 punts en joc comptant els d’avui), la realitat és que cada punt que l’equip deixa escapar és un punt que pot trobar a faltar al tram final de campionat. A més, els nou partits sense victòries pesen, i molt, ja que els tricolors no guanyen des del primer cap de setmana de desembre, tot just avui fa tres mesos. I és per això que el tècnic Eder Sarabia va mostrar-se contundent assenyalant que “s’ha de notar que ens hi juguem la vida”, afegint tot seguit que “des de l’inici hem de veure un Andorra que, guanyi o perdi, ens en faci sentir orgullosos”.

Sobre l’estat de l’equip abans del duel, Sarabia va destacar que “fa molt que no juguem i sembla que hagi passat un mes, però estem bé, en tenim moltes ganes, hem fet una gran setmana de treball i estic convençut que farem un altre bon partit, i somiem amb aquesta victòria”, a més, va afirmar que “estem bé i crec que tenim claríssim que ens ho mereixem, i somiem i desitgem aquesta victòria”. Sarabia va referir-se també a la situació classificatòria de l’equip, i va assegurar que “hem de tenir una mentalitat de marató, perquè queden 45 punts, que és molt, però cada quilòmetre l’hem de fer a un bon ritme”, i va cloure que “necessitem sobretot la victòria mentalment perquè no se’ns escapi i la gestió no sigui tan complicada”.

Al davant hi haurà el Valladolid, un dels candidats a pujar a Primera Divisió que arriba en un bon moment (porta sis partits sense perdre, en què només ha rebut dos gols), però que li està costant, i molt, guanyar lluny del José Zorrilla, ja que no suma els tres punts a domicili des del 24 de novembre. Sobre el conjunt castellà, Sarabia va afirmar que “és un rival que té molts registres, pot ser agressiu, valent, anar a l’home”, i va dir que “és un rival que, quan et pren la pilota, té recursos i si no estàs bé en defensa i no pressiones bé, pots tenir problemes. És un dels principals candidats a l’ascens”. Finalment, va afirmar que “hi haurà moments en què s’imposin, i hem de tenir fortalesa mental”.

Sarabia va confirmar que tindrà la baixa de Petxa per problemes a l’adductor a més de les ja conegudes de Martí Vilà i Christos Almpanis, i tindrà a Aurélien Scheidler tocat, tot i que el tècnic vas confessar que espera que pugui estar disponible.

Des del Valladolid, el tècnic Paulo Pezzolano, va destacar que “juguem contra un equip que fa molt bé el joc de posició i hem de ser intel·ligents, perquè, si tenim la pilota, ells pateixen”, i va afegir que “juguem contra un gran equip amb pilota, que no és fàcil, i ara pot jugar amb la figura d’inici o dels últims partits de línia de tres”. A més, va concloure que “tenim un partit difícil fora de casa i necessitem els tres punts. L’equip va bé i continuem creixent”.

tracking