Bàsquet

Un retorn de traçada llarga

El MoraBanc rep al Poliesportiu tot un gegant continental com el Reial Madrid amb la voluntat de no renunciar a res

Els jugadors del MoraBanc celebren la victòria contra l'UCAM Múrcia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Superada la Copa del Rei i les dates de partits internacionals, el MoraBanc Andorra reprèn aquest migdia la competició al Poliesportiu davant el Reial Madrid (12.30 h), en partit corresponent a la 23a jornada de la Lliga ACB. Segurament el pitjor rival possible donada la potència del conjunt de Chus Mateo, amb la rotació més completa d’Europa, però l’equip tricolor no pensa renunciar ni al seu estil ni a les opcions que es puguin presentar per donar la sorpresa.

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano, va ser extremadament sincer en reconèixer que l’aturada “no ens ha anat gens bé. Hem tingut molts jugadors a fora i s’ha fet una mica llarg. El moment és especialment dolent per a nosaltres perquè teníem bones sensacions i un bon feeling, però és el que hi ha i, segurament, deu haver passat el mateix a molts altres equips”. I és que els tricolors van donar pas a l’aturada després de signar un gran partit a la bombonera davant el Bàsquet Girona i va veure tallada d’arrel la dinàmica de competició amb Marin Maric, Ádám Somogyi, Jean Montero, Tobias Borg i Alexander Madsen amb les seves respectives seleccions. A més, Montero va arribar amb unes molèsties a l’abductor que no van anar a més i les proves no van indicar cap lesió important i, per tant, podrà jugar davant el Real Madrid. El MoraBanc afronta un tram decisiu de la temporada amb Madrid, Tenerife i Saragossa a casa i Zunder Palència i UCAM Múrcia fora del Poliesportiu i el primer repte del mes ja és d’allò més exigent.

UN MADRID IRRESISTIBLE

El Madrid arriba de perdre al WiZink Center davant el Panathinaikos a l’Eurolliga, però domina la classificació de la competició continental i la de la Lliga Endesa amb molta comoditat. Acostumats a la voràgine de disputar tres partits per setmana, Lezkano no creu que a l’equip blanc el despisti la recent derrota: “És un equip no bada ni es relaxa mai perquè tenen marcada la cultura de guanyar i no espero que ens vinguin d’una altre forma”. Per al tècnic del MoraBanc, el Reial Madrid “és el millor equip d’Europa, el més regular i ho estan demostrant. Destacar només un jugador de la seva rotació no té cap sentit perquè tots tenen un nivell espectacular i el seu jugador número 12 seria titular a qualsevol altre equip”. A l’hora d’estudiar com poder ficar mà a un bloc tan granític i potent, Natxo Lezkano també es va mostrar molt sincer: “Tenen molt pocs punts febles i es fa molt difícil trobar-ne i explotar-nos. Nosaltres hem de seguir la nostra línia de joc i la feina que estem fent i ja ens arribaran altres partits on ens podrem adaptar millor i davant rivals que tinguin més punts febles”.

El Poliesportiu presentarà avui contra el Madrid, per tercera vegada aquesta temporada, un ple absolut. Després d’exhaurir les entrades contra el Joventut i el Bàsquet Girona, el MoraBanc presenta un nou sold out amb l’esperança que sigui un esperó per a l’equip en una jornada festiva. Abans de l’inici del partit, a partir de les 11.00 h, hi haurà una fan zone davant de la porta principal del pavelló amb activitats, animació i música.

tracking