Remuntada per a la salvació (2-1)

Un gol del davanter francès al minut 90 permet l’FC Andorra sumar un triomf vitamínic tres mesos després

Una jugada de lluita per la possessió de la pilota, ahir.Fernando Galindo

Només l’instint de supervivència permet a un equip com l’FC Andorra mantenir intacta la fe quan el context no es podia enfosquir més. Un sisè sentit aparegut ningú sap d’on i una insistència a no donar res per acabat per molt que soni el rèquiem permeten microalegries com la darrera davant el Reial Valladolid per seguir agafat a un clau que ja crema menys. Ho va exposar Scheidler contra el Vila-real B i ho van certificar tant el davanter francès com el grup d’Eder Sarabia en cridar el gol terminal i redemptor d’un embogit Aurélien al minut 90. Un alliberament que portava implícita una victòria vitamínica i l’oportunitat de seguir lluitant per treure el cap en aquest maleït fangar que és la cua de la Segona Divisió (2-1).

Va destapar el partit l’Andorra com una centrifugadora, amb dues osques que Karrikaburu no va saber aprofitar. En poc més de tres minuts, el davanter d’Elizondo va estavellar una pilota al travesser i va veure com un deliciós cop de cap a centrada de Pastor la refredava Masip a córner. Una escumosa posada en escena a la qual Jandro, amb un xut massa alt, i Bover, amb una definició massa mossegada, no van acabar de posar-hi color. Sarabia va tornar a dibuixar una línia de quatre, amb tres centrals i, aquesta vegada, amb Pastor fent de fals lateral dret i amb Iker Benito subratllat a tot el perfil i arremangant-se en tasques defensives quan el Valladolid enfocava a Ratti. Amb la sensació de l’Andorra de tenir controlada la situació, va arribar la plantofada i el gol del conjunt de Pezzolano. A més, amb el patró de les coses que neixen estrellades, perquè Boyomo va resoldre amb un cop de cap a dins de l’àrea un servei de cantonada que Pampín havia concedit de manera innecessària (0-1). La diana del Pucela va estabornir l’equip tricolor fins al punt d’agrair l’entreacte per netejar la ment. Així ho va traduir Pombo a la represa, que es va citar amb Masip després de retallar Monchu a l’ampit de l’àrea petita, però l’exporter del Barça la va treure a còrner. Amb 20 minuts per restar, Sarabia va allistar Scheidler, Pablo Moreno i Lobete i va ordenar tancar-se amb tres defenses quan Álex Calvo va reemplaçar Pampín. La banqueta va apujar les revolucions. Pastor, al minut 81, va connectar amb el cap una pilotada orientada per fer l’empat (1-1) i Pablo Moreno –els millors minuts amb la samarreta de l’Andorra– va enviar una canonada al travesser. Preludi tot plegat de la brillant acció personal de Jandro, que va resoldre Scheidler davant Masip al minut 90 per gravar un moment per al record infinit i per mantenir encesa una flama que es resisteix a apagar-se. El Princesas va tornar a sonar i l’Andorrita va demostrar tenir set vides.

Aurélien Scheidler assenyala a la graderia de l'Estadi Nacional poc després de fer el gol de la victòria, ahir.