Sense opcions davant un gran Madrid (70-89)

Els tricolors aguanten dos quarts contra els blancs davant d’un Poliesportiu ple

Massa Madrid. Així podria resumir-se breument la derrota que va patir ahir el MoraBanc per 70-89 al Poliesportiu contra el que és, possiblement, el millor equip d’Europa ara mateix. Els tricolors van veure’s superats d’inici, però van saber reaccionar, i de quina manera, per fer gaudir la seva parròquia de valent. La benzina, però, es va acabar a l’equador del tercer quart, quan un parcial de 2-19 del conjunt blanc va deixar el partit ja vist per a sentència amb una miqueta més de deu minuts de joc al davant. Els de Lezkano no van poder obtenir la novena victòria del curs, però van seguir mostrant la línia que han ensenyat durant tota la temporada, especialment contra els grans: competint, però sense acabar d’aconseguir el premi final amb massa estona al davant. Des de fora va semblar que quan el conjunt blanc va necessitar posar una marxa més, va trencar el partit en un tres i no res. Menció a part mereix l’actuació arbitral, que ni de bon tros és el motiu que explica la derrota tricolor, però que com una gota malaia va anar fent mal a poquet a poquet als tricolors amb diverses accions, com a mínim, més que discutibles, que van treure de polleguera tant Natxo Lezkano i els seus jugadors, com el públic que va omplir el Poliesportiu i va ajudar com mai els seus.

El partit va ser blanc d’inici amb un 1-8 de sortida, i una diferència que ja era de deu punts al final del primer quart, amb el rum-rum a la graderia i a la banqueta tricolor sobre algunes decisions arbitrals, i amb un equip que es veia superadíssim pel joc interior del Madrid. Els tricolors, però, amb l’entrada de Montero i Maric van poder reaccionar i capgirar el marcador d’un matx que va arribar amb el MoraBanc per davant al descans (41-37), mentre que la tensió, a la pista i a fora, seguia ben present. A la represa els de Lezkano va arribar a tenir una màxima diferència de set punts (44-37) i, a partir d’aquí, va acabar-se el partit. El Madrid va posar-se les piles (especialment en defensa), va treure de polleguera el MoraBanc i va sentenciar el partit després d’un parcial de 2-19 que va anul·lar completament les aspiracions tricolors. A partir d’aquí ja no hi va haver partit més enllà dels intents del públic de tornar a enganxar els seus, i el més destacat va ser la lesió d’un dels àrbitres, que va fer que els últims minuts els xiulessin només dos col·legiats fins al 70-89 final.

Guanyar el Madrid hauria estat molt maco, però després d’aquest parèntesi el MoraBanc torna ara de veritat a la seva lliga. Els tricolors es mantenen amb dues victòries de marge respecte a les posicions de descens, i diumenge afrontaran un duel directe amb la visita al Zunder Palència a les 17.00 hores en busca del novè triomf del curs.

Tyson Pérez lluita una pilota davant de tres jugadors del Reial Madrid.